Зам. министър Крум Неделков: Животновъдното изложение в Сливен показва достиженията на развъдните организации у нас

На Националното животновъдно изложение в Сливен виждаме  достиженията на развъдните организации у нас. Министерството на земеделието винаги е стояло, и е подкрепяло тази инициатива, която има над 50-годишна история. Това заяви заместник-министърът на земеделието доц. Крум Неделков, който откри изложението, което се провежда на 16 и 17 септември 2022 г. край сливенското село Мечкарево. Организатор на събитието е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

„Националното изложение в Сливен е мястото, на което се представя най-доброто от българската селекция и репродукция. Това е теренът, на който стопаните могат да заимстват съвременни практики и да обменят опит в областта на животновъдството“, каза заместник-министърът.

Той увери животновъдите, че в тази сложна и предизвикателна за всички  обстановка Министерството на земеделието работи изключително интензивно, за да бъде в подкрепа на  стопаните. Фокусът на екипа ни е насочен към извършването на всички плащания в сектор „Земеделие“ за 2022 г., без забавяне и на време за всички вас, каза доц. Неделков.

Той отбеляза, че по схемата „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ за 2022 г.  До 16 септември  земеделски производители от цялата страна подадоха над 37 000 заявления за подпомагане, като администрацията работеше и в почивните дни, за да приеме заявленията в съкратен срок. „Всички ние знаем важността и значението на помощта, която очаквате от тези над 426 млн. лева. От тях за сектор „Животновъдство“ са предназначени 204 млн. лева за едри и дребни преживни животни, коне и пчелни семейства“, отбеляза аграрният заместник-министър.

Той благодари на организаторите на събитието и им пожела да не прекъсват тази над половин вековна традиция и да я завещаят на следващото поколение животновъди.

На изложението заместник-министър Неделков връчи награди на коне от елитни породи. За два дни то вече е посетено от над 8 хил. души.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X