Производството на плодове и зеленчуци може да се удвои в следващите 3-5 години

Как е възможно да стане това и какви са пазарите за родна продукция дава отговор четвъртото издание на форумът InteliFresh – от градината до щанда

Производители, търговци, преработватели и други съпътстващи бизнеси са поканени да се срещнат на 11 октомври, 2022 г. в Интер Експо Център в рамките на най-големия форум в България за производство и реализация на плодове и зеленчуци InteliFresh 4.0. Събитието се завръща след близо двугодишна пауза, причинена от Ковид пандемията. Организаторите от ИнтелиАгро са предвидили много изненади за гостите на събитието, което вече е отворено за регистрации на www.agroevents.eu. Гласът на земеделеца е медиен партньор.

Един от акцентите на форума е повишаване ефективността на стопанствата чрез въвеждане на нови сортове, технологии и средства за защита на продукцията. За ноу-хау се разчита основно на чуждестранен опит, като неразделна част от форума е и нарочна бизнес мисия от Нидерландия, която си е поставила за цел да удвои производството на плодове и зеленчуци в България през идните 3-5 години. Като лидер в производството, кооперирането и търговията, нидерландската страна ще има отделен панел в конферентната част на програмата, по време на която ще бъде споделен опит, иновативни технологии и цялостни решения в овощарството и оранжерийното производство. Желаещите да се свържат директно с чуждестранните компании ще имат възможност да направят това по време на отделна сесия за бизнес срещи.

Както и досега, неразделна част от InteliFresh ще бъдат възможностите за търговия и перспективата пред различните канали за дистрибуция. Тук организаторите са се постарали да представят разнообразен опит – от потребителските нагласи в търговската мрежа в страната, през тенденциите при продажбите във веригите супермаркети, до предизвикателствата пред които се изправят търговците, които са се специализирали в износа на био продукция.

Внимание ще бъде обърнато и на бъдещето на сектор „плодове и зеленчуци“ след 2022 г. с оглед на новия програмен период и Плана за възстановяване и устойчивост.

Една от новостите в четвъртото издание на форума е, че всички регистрирали се и заплатили таксата за участие до 30 септември ще получат възможност за индивидуален график за срещи с компаниите, които са заявили присъствие в зоните за b2b срещи. Това гарантира, че ще се срещнете с необходимия ви търговец или доставчик на оборудване в точно определено време и няма да пропуснете никого. За тези от търговците и преработвателите, които ще посетят форума като гости (без щанд) остава възможността за личен контакт в кафе-паузата и работния обяд.

InteliFresh 4.0 – всички важни хора по веригата от градината до щанда ще бъдат там. А вие?

Регистрирайте се сега на www.agroevents.eu или през facebook.

Първите десет участника, които се регистрират през сайта на Гласът на земеделеца ще получат 15% отстъпка от входната такса. За да се възползвате от намалението е достатъчно да напишете „код гласът“ пред името си във формата за регистрация. За повече информация можете да се обърнете към организаторите на тел. 0899 911 597.

InteliFresh 4.0 се провежда със съдействието на Посолството на Кралство Нидерландия в България, Агенция за насърчаване на МСП, DS Smith България, Банка ДСК, Ferrero Hazelnut Company, Агри България и Loren Networks.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X