ИнтелиФреш 2022 „от градината до щанда“ – програма и участници

Можете да се регистрирате като гост на форума до 6 октомври, включително. Местата са ограничени.

Остава само седмица до най-значимото събитие в сектор плодове и зеленчуци за годината. На 11 октомври 2022 г. в Интер Експо Център (София) земеделски производители ще могат да се срещнат с търговци на едро и дребно, доставчици на различни решения за индустрията – от планиране и проектиране на производстсвото, през отглеждането, прибирането, охлаждането, пакетирането и реализацията на продукцията. Освен бизнес срещи, посетителите на форума ще имат възможност да обменят опит и идеи с водещи международни експерти в сектора. Организаторите са обърнали внимание и на последните актуални теми – бъдещето на сектора с оглед новия програмен период и предизвикателствата и възможностите, пред които се изправят фермерите с оглед изострената международна обстановка и войната в Украйна.

Форумът Интелифреш ще започне в 9.30 ч. на 11 октомври (вторник) с приветствия от заместник министрите на земеделието на България и Нидерландия. За първи път част от форума е бизнес мисия от северната държава, която си е поставила за цел увеличаване на родната продукция от плодове и зеленчуци в следващите години. Представители на българското министерство на земеделието пък ще представят визията на държавата за сектора за следващия седемгодишен период с оглед на Стратегическия план и Плана за възстановяване и развитие.

Първият панел на конферентната част традиционно е посветен на търговията с плодове и зеленчуци. В свои презентации водещи експерти от бранша ще засегнат потребителските нагласи, тенденциите в съвременната търговия с плодове и зеленчуци, възможностите пред преработвателния сектор, съответно нуждата от суровини и, не на последно място, особеностите и предизвикателствата пред продажбата на биологична продукция.

Във втория панел експерти от Нидерландия ще споделят своя опит в кооперирането, сътрудничеството между държава-наука и бизнес, както и ще представят водещи технологии в овощарството и производството на оранжерийни зеленчуци.

„България има потенциал да се възползва от ситуацията с високите цени на енергията. Без евтини газ, енергия и работна ръка, конкурентните предимства на държавите от северозападна Европа започват да се изчерпват. Растат разходите за охлаждане, транспорт и логистика, а това са важни компоненти при търговията със свежи плодове и зеленчуци. Всичко това ни кара да смятаме, че въпреки трудностите, на които се натъкват производителите у нас, секторът има потенциал за развитие.“, споделят организаторите от ИнтелиАгро.

Посетителите на форума ще могат да се срещнат с търговски представители на „Арон“, „Кауфланд“, „Промаркет“, „Т маркет“, „Фантастико“ и други търговци на едро и дребно.

Тези, които се интересуват от биологична продукция, ще могат да се запознаят с разнообразни решения за защита на растенията от Koppert, както и с най-големия търговец с органична продукция в България Лек Трейд.

Цялостни решения за оранжерийното производство ще предоставят холандските Dalsem, Horti XS, Kubo, Ludwig Swensson и др.

Новите сортове при зеленчуците ориентирани към пресен пазар ще бъдат представени от Rijk Zwaan и Опора Заден.

За качествен посадъчен материал и решения за защита на овощните насаждения ще се погрижат от Roelofs и Hermens Fruitsystems.

Ще можете да се срещнете още с лидери в хладилното оборудване като Geerlofs, Инч Фриго, в лидерът във велпапе опаковките DS Smith и други компании, предлагащи разнообразни високотехнологични решения за производството и съхранението на продукция.

За да посетите форума трябва да се регистрирате като заплатите такса участие. За повече информация посетете сайта: www.agroevents.eu. Местата са ограничени. Краен срок за регистрации – 6 октомври, 2022 година.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X