Иновации за Fendt Rogator 600 правят работата още по-лесна и прецизна

За сезон 2023 Fendt са добавени много иновации към тази машина, която спечели сърцата на земеделците и в Европа, и в България

Самоходната пръскачка Fendt Rogator 600 е предпочитана машина в големите европейски стопанства, както за растителна защита, така и за внасяне на течни торове. За сезон 2023 от Fendt са добавили много иновации към тази машина, която спечели сърцата на земеделците и в Европа, и в България. Контролът на височината на крилата е допълнително оптимизиран, а новите корпуси на държачите на дюзите и непрекъснатото почистване на резервоара правят работата с машината още по-лесна.

Безкомпромисна стабилност на височината на крилата
За още по-голяма стабилност на управлението на височината на крилата, системата е подобрена и позицията на сензора е коригирана. Новата позиция предпазва по-добре сензора от замърсяване. Контролът на височината вече се основава на данни за позицията от до шест различни сензора. Това подобрява автоматичното регулиране, особено при редови култури.
Дюзи с ново управление
Всички модели Fendt Rogator получават стандартно нови корпуси на дюзите. Клапаните се управляват електропневматично и по този начин изискват по-ниска мощност. Новото управление увеличава дълготрайността на клапаните, докато добре обмисленият дизайн улеснява почистването.
В същото време Fendt предлага и нови опции за дюзите. Новите дюзи на производителя Lechler отговарят на всички изисквания за намаляване на отнасянето на работния разтвор и са съвместими с автоматичното управление на дюзите Fendt OptiNozzle.

По-бързо почистване
За стопанската година 2023 Fendt преработи изцяло система, през която преминава работния разтвор. Това позволява значително по-бързо и лесно напълване на системата. В допълнение, достъпът за поддръжка е значително подобрен. Интегрирането на допълнителна помпа за чиста вода позволява непрекъснато вътрешно почистване на резервоара. Водачите могат да зададат конкретен праг за започване на почистването. Ако количеството течност е под тази стойност, водата се изпомпва в линиите и тръбите, които не са заети с работа. Този процес измества остатъците от работния разтвор от тръбите в резервоара, без да разрежда сместа. След това втора прагова стойност задейства целия процес на вътрешно почистване на резервоара. Непрекъснатото почистване на резервоара Fendt ContiRinse може да се извърши по време на работа и значително намалява времето за престой.
Освен това има нов почистващ комплект отзад. Това повишава комфорта при работа, особено при работна ширина от 39 м.

Цялостна актуализация на кабината Fendt Vision Cab
Хладилникът, микрофонът със сгъващо се рамо и новата позиция на огледалата повишават комфорта при работа в кабината Fendt Vision. Новият хладилник може да охлажда напитки и храна до 0° по Целзий дори при горещи външни температури. Микрофонът Gooseneck гарантира най-добро качество на звука благодарение на централната позиция в кабината. Шумовете от смущения са потиснати. Новата позиция на външните огледала осигурява добра видимост дори при неравни повърхности или при по-висока скорост.
Нов ключ за отваряне и затваряне на филтрите допълнително повишава комфорта при работа. Позицията на стената зад индукционния резервоар позволява лесен достъп. Ключът е част от стандартното оборудване.
Новите моделите Fendt Rogator 600 са налични за поръчка от юли 2022 г. Доставките ще започнат през сезон 2023 г. Българските земеделци могат да ги поръчат от официалния представител на FENDT за България – компания ЗЛАТЕКС.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X