Земеделските стопани отново ще бъдат подпомогнати заради войната в Украйна

Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) информират, че предстои прием на заявления за подпомагане по извънредната подмярка 22.1 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани, които са особено засегнати от последиците от руското нашествие в Украйна“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. (ПРСР 2014 – 2020 г.), съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

    Приемът ще се обяви със заповед на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“, съгласувана с министъра на земеделието, като се планира да е след 20.11.2022 г., а именно края на ноември месец и началото на декември, със срок 14 календарни дни.

   Допустими за подпомагане са регистрирани земеделски стопани от секторите плодове, зеленчуци, млечно и месодайно говедовъдство, биволи, овце и кози, розопроизводство, винени лозя, култивирани гъби и производителите на слънчоглед.

    Заявленията за подпомагане ще се подават в общинските служби по земеделие по постоянен адрес на кандидата – физическо лице или по адреса на управление на кандидата – юридическо лице или едноличен търговец. Работното време на служителите ще бъде удължено, като ще се работи включително в почивните дни.

    След обнародване на наредбата, на сайта на Държавен фонд „Земеделие“ ще бъдат публикувани подробни указания към кандидатите и утвърдените документи във връзка с прилагането на подмярката.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X