Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на „Агрион“: Услугите ни стават все по-бързи и достъпни

  • Г-н Георгиев, след напрегнатите години на пандемия и война, задава ли се успокоение в сектора на земеделието?
  • Надявам се с времето секторът да започне да се успокоява. За съжаление, обаче, процесът е бавен, а земеделието не може да чака. Има агротехнически мероприятия, засаждат се култури, фермерите се подготвят за следващата реколта.

Затова, през последните 12 месеца, всички наши усилия са насочени услугите в помощ на земеделците да бъдат още по-бързи, още по-таргетирани и още по-полезни.

Амбициите ни са да дигитализираме в максимална степен всички процеси в компанията. Голяма част от стъпките по сделките с имоти, могат да бъдат направени през нашия сайт www.agrion.bg.

  • Как се промени пазарът на земя през тези 12 месеца и каква е прогнозата ви за тази година?
  • Пазарът все още е в състояние на очакване. Причината са неяснотите около развитието на войната, опасенията за рецесия, високите цени на суровините за производство на земеделска продукция. Поради тази причина, традиционно големите купувачи на земя сега се въздържат от покупки. Очакванията ми са през следващата година тази ситуация да започне да се променя и цените отново да тръгнат нагоре.

Без съмнение, предстои ни още една предизвикателна година.

  • Агрион“ как преодолява трудностите?
  • С иновации и разкриване на нови бизнес ниши. Добрата новина е, че ние в земеделието сме свикнали с кризи и те не ни плашат. Всъщност земеделието е един от най-устойчивите отрасли на икономиката. Дори по време на пандемия, когато светът беше замръзнал, ние продължихме да произвеждаме качествена храна за трапезата на хората. Конкретно за нашите планове, не смятам, че ще има особено забавяне. Планираме дългосрочно и това ни помага да заложим стабилна основа, върху която да градим. Ще бъдем гъвкави и това е ключовата ми дума за 2023 г. Ще бъдем адаптивни спрямо пазара – цени, срокове, всичко трябва да бъде съобразено със ситуацията и изискванията на клиентите.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X