Безвъзмездна помощ от 44,8 милиона евро по програма ИПАРД II помага за развитието на албанския агросектор

Производството и преработката на плодове и зеленчуци е важен сектор на албанското селско стопанство.

Агенцията за развитие на земеделието и селските райони на Албания подкрепя голям брой компании за преработка на селскостопански продукти по програма ИПАРД II, като вече са подписани 282 договора на стойност 44,8 милиона евро, предаде за БТА албанската агенция АТА.

Инвестиционните проекти са насочени основно към овощни градини, оранжерии, малки ферми, събирателни пунктове и складове.

Производството нарасна, обработваемите площи се увеличиха, а селскостопанското оборудване, производствените линии, хладилните камери, линиите за стандартизация на продуктите, както и линиите за опаковане се подобриха значително благодарение на предоставената безвъзмездна финансова помощ по програма IPARD II и Националната схема за подпомагане на развитието на селските райони и земеделието.

Програмите за съфинансиране на ЕС и албанското правителство имат за цел развитието на селското стопанство в цялата страна, така че продукцията да отговаря на стандартите на ЕС и да бъдат създадени нови работни места в селските райони.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X