Листните торове FoliQ – за високи добиви и при трудни условия

Фирма „Агротайм” е единствен и официален вносител за България на листните торове FoliQ. Защо тези продукти са уникални?

Агротайм ЕООД, Исперих, е ексклузивен дистрибутор за България на продуктите с марка FoliQ (Фолик), разработени от ирландската фирма Ориджин Ентърпрайзис. Тези листни торове осигуряват високи добиви и добро качество. Част от отличителните им характеристики са: наличие на сурфактанти (повърхностно активни вещества), които осигуряват добро равномерно покритие и съвместимост на листата на културите; антиизпарители, които предотвратяват изпаряването на тора; хелация с EDTA, която предотвратява утаяването на хранителни вещества и регулира pH на разтвора. Прилепителите ограничават отминаването на разтвора при много роса или дъжд и повишават ефикасността на листното хранене.

Освен че са иновативни, листните торове FoliQ са премиум клас продукти, които съчетават идеално хранителни микро- и макроелементи. Торовете FoliQ са произведени от висококачествени суровини и са сертифицирани по ISO. Те са разработени след 17 години опити в производството на листни торове. Иновацията на FoliQ е свеждането на съдържащите се в продукта хранителни вещества до размера на наночастици. Така е постига по-голяма контактна повърхност, разтворимост, химическа активност и потенциал за усвояване.

За есенно приложение при рапица се предлага FoliQ S Sulphur – комбинация от азот и сяра. Рапицата се нуждае изключително много от сяра и се отблагодарява на листно торене. Освен това производителят една  много добра комбинация от тор, съчетаващ бор, молибден и манган – FoliQ X-Bor. Тези три микроелементи са изключително полезни за много култури, тъй като стимулират коренообразуването и цъфтежа и така осигуряват чувствително по-висок добив.

При пшеницата след сеитба можем да използваме листните торове FoliQ като всеки агроном трябва да прецени предсеитбено какво е вложил и културата от какво има нужда. Продуктовата листа на FoliQ съдържа различни комбинации от азот, фосфор и калий плюс микроелементи. Ако трябва да се наблегне на коренообразуването, то тогава изборът е с повече фосфор FoliQ P Phosphorus. Ако трябва да се заложи на сухоустойчивост и студоустойчивост, се използват торове с повече калий като FoliQMakroK. При по-късна сеитба се набляга на тор с повече азот, за да се ускори растежа. Третирайки пшеницата с торове с различно съотношение на азот, фосфор и калий, ние не само стимулираме растенията и подпомагаме братенето, но и въздействаме срещу стрес, още повече когато става въпрос за комбинирано внасяне с инсектициди срещу житните мухи. Неприятелите вредят точно по това време след поникване на пшеницата и нанасят големи поражения върху културата. Единственото нещо, което може да компенсира това нападение, е тя да брати повече. Едно стимулиране на растенията с нужните листни торове е особено подходящо в този момент.

FoliQ Mikromix е  класика в ранни фази – изключително полезен за стартово подхранване на всяка една култура, включително и за пшеницата. Дава оптимално развитие преди зимата и устойчивост на измръзване.

FoliQ Ascovigor и FoliQ Aminovigor са уникални продукти, подпомагат както растежа и развитието на растението, така и на кореновата му система. Изградени са от аминокиселини и растежни хормони и представляват един естествен допинг за всяка една култура. Сертифицирани са като продукти за биологично производство.

Листните торове FoliQ са съставени от висококачествени елементи, всеки един от които е сертифициран по ISO. Фрагментирани са до наночастици, за да може по-лесно и бързо да се усвояват от растенията. Към тях са добавени и множество подобрители като повърхностно активни вещества, антиизпарители, овлажнители, прилепители, които подобряват адхезията на работния разтвор към листата на растенията. На практика листните торове FoliQ са уникални и универсални. Те могат да бъдат използвани във всяка една култура

Торовете от марката се отличават с доброто си съотношение цена – качество. Всички елементи в тях са хелатирани и са в лесноусвоима за растенията форма. Те са в течна формулация, което прави работата на фермерите много лесна. Не е необходимо предварително да бъдат разтваряни във вода, какъвто е случаят при гранулираните торове. Листните торове FoliQ нямат проблем за смесимост с повечето от препаратите за растителна защита.

В стопанството на Агротайм разчитат изцяло на листните торове FoliQ за отлични добиви.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X