Агритехника 2023 ще предложи специална зона за възобновяеми енергийни източници

За първи път „Агритехника“ (Agritechnica), водещият световен търговски панаир за селскостопанска техника, ще предложи специална зона на тема „Възобновяеми енергии“, съобщават организаторите от Германското земеделско дружество (DLG). Изложението ще се проведе на 12-18 ноември 2023 г. в Хановер, Германия.

Фотоволтаиците, съхранението на електричество и вятърната енергия в момента са актуални теми за фермерите, независимо дали за собствена употреба или захранване в мрежата. Както технологиите, така и правните и политически рамкови условия за възобновяеми енергийни източници се развиват бързо, следователно тази тема на „Агритехника“ предлага добавена стойност както за фермерите, така и за изложителите. Организаторите напомнят, че крайният срок за изложителите да резервират щанд е 1 февруари 2023 г.

„Произвеждането на енергия от възобновяеми източници във фермата е основна селскостопанска компетентност от началото на енергийния преход“, посочва Маркус Вагт, мениджър на отдела за енергия, вътрешно земеделие и нови храни на DLG. По думите му с нарастващите цени на енергията, настоящата енергийна криза насърчава фермерите да инвестират във възобновяеми енергийни източници, като интересът към земя за фотоволтаични и вятърни електроцентрали нараства.

Енергия за осигуряване на собствените нужди – все по-интересна в селското стопанство

Фотоволтаичните системи за самостоятелно производство, със и без съхранение, стават икономически привлекателни поради нарастващите разходи за енергия от изкопаеми горива. Съвременното селско стопанство е в идеална позиция да се превърне в ключова част от стабилно, децентрализирано и CO2 неутрално енергийно снабдяване. Тъй като са регионални с къси вериги на доставки, както и близост до потребителите, възобновяемите енергийни източници в селското стопанство предлагат големи обещания.

„В бъдеще ще предлагаме знания и информация по тази тема на годишна база чрез двата големи търговски панаира на DLG „Евротиер“ (EuroTier) и „Агритехника“, обяснява Маркус Вагт решението за включване на енергийния сектор в изложението.

Зелена производителност

Новите концепции и пионерските иновации осигуряват селскостопанска производителност и защитават природата и околната среда. Под водещата тема „Зелена производителност“, „Агритехника“ ще бъде форумът за бъдещи проблеми в селското стопанство по-късно тази година. Посетителите от цял свят ще се срещнат с ключови играчи в международните селскостопански технологии. Всички глобално действащи компании за селскостопански машини ще бъдат представени на изложението.

Разнообразната панаирна програма за международно земеделие и растениевъдство на „Агритехника“ представя цялата гама селскостопански машини – от пръскачки за растителна защита до дронове, от трактори до системи за автономно оборудване и от комбайни до дигитални системи за подпомагане.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X