Защо Бил Гейтс вярва и инвестира в растителното месо?

Милиардерът притежава 1/4000 от цялата земеделска земя в САЩ

Съоснователят на Microsoft и филантроп Бил Гейтс е оптимист за бъдещето на месните алтернативи на растителна основа. Според него те са част от решението на климатичните проблеми и път към намаляване на вредните емисии в атмосферата.

Днес вече има не една и две компании, които правят „говеждо“ по нови начини, има и хора, които търсят начини как да продължат да използват крави, но като намалят емисиите на метан, посочи 67-годишният милиардер по време на годишната си сесия Ask Me Anything в Reddit.

Мисля, че в крайна сметка тези продукти ще бъдат много добри, въпреки че техният дял днес е малък“, добави той.

Самият Гейтс подкрепя алтернативните марки за месо Beyond Meat, Impossible Foods и Upside Foods (преди известни като Memphis Meats).

Едва ли обаче широката общественост ще се обърне към веганството, за да спаси климата.

За хората, които искат да станат вегани, това е страхотно, но не мисля, че повечето хора ще го направят“, коментира Гейтс.

Филантропът подчерта, че според него всичко се свежда до разходите, без значение коя индустрия се обсъжда.

Ключът към климата е да направим чистите продукти толкова евтини, колкото замърсяващите във всяка област на емисии – самолети, бетон, месо и т.н.“, каза той. „Това е единственият начин, по който можем да поискаме от всички страни по света да се променят. Ако струва много повече, няма да успеем.“

Иновациите в областта на климата са едно от четирите неща, върху които Гейтс фокусира вниманието си през 2023 г. По време на Reddit сесията той отвори и темата за изкуствения интелект, коментира и защо притежава 275 000 акра земеделска земя.

Притежавам по-малко от 1/4000 от земеделската земя в САЩ“, каза Гейтс в темата.

„Инвестирах в тези ферми, за да ги направя по-продуктивни и да създам повече работни места. Няма някаква грандиозна схема – всъщност всички тези решения се вземат от професионален инвестиционен екип.“

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X