Изстрелян e първият сателит, насочен към селското стопанство

Сателитът за изображения EOS SAT-1 трябва да предостави на производителите по целия свят ценна информация за наблюдение на реколтата, картографиране на приложения и сезонно планиране.

Сателитът, който наскоро беше изстрелян от Кейп Канаверал (Флорида) като част от мисията Transporter-6, е първият от група от седем спътника в ниска околоземна орбита за клиента EOSDA (EOS Data Analytics). Останалите шест спътника от съзвездието ще бъдат разположени през следващите три години.

EOS SAT е първото в света сателитно съзвездие, фокусирано върху селското стопанство, което предоставя на селскостопанската индустрия висококачествени данни в подкрепа на ефективни и устойчиви практики.

Според Dragonfly Aerospace изображенията, получени от EOS SAT-1, ще предоставят ценна информация за наблюдение на реколтата, картографиране на приложения, сезонно планиране и оценки, които анализират информация като влажност на почвата, прогнозиране на добива и нива на биомаса. Тези данни са в подкрепа на производителите, за да намалят емисиите на въглероден диоксид и да им помогнат да разработят устойчиви земеделски методи.

Сателитът е оборудван с две електрооптични камери DragonEye. Той ще осигури панхроматични и мултиспектрални изображения от 44 км в 11 спектрални ленти с резолюция близо до 1 м.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X