ЗАЩИТЕНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ЕЛЕМЕНТИ В ТОРОВЕТЕ НА ТИМАК АГРО, ГАРАНЦИЯ ЗА ПО-ГОЛЯМА РЕНТАБИЛНОСТ!

Експертите по храненето на растенията от Тимак Агро, изтъкват, че защитените активни вещества позволяват да се избегнат загубите и оптимизират нормите на торене на културите, без това да се отрази негативно на добивите.

В периоди на несигурност и кризи е изключително важно земеделските стопанства да вземат правилните решения. Като утвърдени специалисти в храненето на културите, Тимак Агро България са на разположение да ви помогнат в борбата с предизвикателствата на полето, за да запазите добра рентабилност.

Тимак Агро България отново има атрактивни предложения към земеделските производители за пролетна кампания:

Иновативни продукти със защита: Те не са новост за компанията, която вече 18-та година предлага на българския пазар органо-минерални торове със защита. Включените в състава им органични комплекси, не само защитават всички хранителни елементи, но имат и стимулиращ ефект.

Какви са препоръките на експертите от Тимак Агро, спрямо нуждите на културите и условията за периода?

За бърз равномерен и дружен старт при ЦАРЕВИЦА, компанията препоръчва три доказали се през годините решения: Duofertil Timac Start и Duofertil Eurocereal 34 за предсеитбено торене, в дози 20-25 кг/дка. Много ефективни са и подхранванията в реда с Eurofertil TOP 49, който съдържа органичен комплекс Top-Phos®, плюс стимулация на кореновата система Physio+, в препоръчителни дози 15-18 кг/дка..

При СЛЪНЧОГЛЕДА, изборът може да варира в зависимост от конкретните условия, но винаги с фокус върху бърз и равномерен растеж, коренова система, пълни пити и висок добив. За предсеитбено торене предложенията на Тимак Агро са:

  • две NPK-формулации с по-високо съдържание на калий: Duofertil Timac 42 (за неутрални или алкални почви) и Kalii Sprint 6-11-21 N-PRO (при кисели почви). Препоръчителните дози са 20-25 кг/дка. И двата продукта са подходящи за приложение и в реда, в дози 15-16 кг/дка.
  • NPK-формулацията Duofertil Timac Start, е подходяща за предсеитбено торене, но се отличава с по-високо съдържание на азот, плюс всички органични съставки, които се съдържат в останалите продукти от серията Duofertil®. Препоръчителните дози са 20-25 кг/ дка при площно торене и 15-18 кг/дка в реда.

EurofertilTOP49 е подходящ и за присеитбено торене на слънчоглед: патентованата формула Physio+спомага за стимулиране развитието на кореновата система. Препоръчителните дози са между 15 и 18 кг/дка.

Микрогранулираният Greenstart дава импулс на растенията в началните етапи. Вкарва се по време на сеитба в много ниски дози – 2-2,5 кг. Формулацията е с добре балансиран състав (азот, фосфор, магнезий, сяра, цинк), който подсилен от органичната съставка Physio+играе ключова роля за равномерното и дружно начално развитие на пролетниците.

С оглед предстоящите азотни подхранвания при ЕСЕННИЦИТЕ,Тимак Агро предлага един изключителен продукт, без загуби на азот – Sulfammo25 с включен органичен комплекс MPPA-DUO®. Едно наистина работещо решение, изцяло съобразено с нуждите на културите – за по-ефективно хранене и без загуба на хранителни елементи! Препоръчваната доза е 20 кг/дка за пшеница и 22-25 кг/дка за рапица.

Друга ключова част от портфолиото на компанията са гамите листни и коренови БИОСТИМУЛАТОРИ, които непрекъснато се усъвършенстват и адаптират към новите климатични и стресови условия:

Компанията анонсира навлизането на нови продукти в рамките на тази и следващата година, които са с много по-мощно действие и са насочени към по-ефективното усвояване на хранителните елементи. Новите серии биостимулатори са фокусирани върху максимално извличане на генетичния потенциал на културите. Те са плод на дългогодишния труд на научно-изследователското звено на Тимак Агро в международен план.

За поредна година биостимулаторите от гамата Fertileader (с органичен комплекс Seactiv®) се доказват като високо-ефективни срещу абиотичните стресови фактори и подобряване усвояването на хранителните елементи. Най-важното при приложението на листни продукти е моментът и фазата, в която се намира културата, за да може да се получат най-добрите резултати.

Високата ефективност на кореновите биостимулатори от гамата Fertiactyl също се доказа през последните години, особено в началните етапи на развитие на културите за стимулиране на здрава и мощна коренова система.

Всички биостимулатори на Тимак Агро имат много добра съвместимост с масово използваните на полето препарати за растителна защита.

Най-новото попълнение в арсенала на Тимак Агро е революционният биостимулатор Astelis, който показа отлични резултати през последните две години в цялата страна. Доказано иновативен, с много по-мощен комплекс за антистрес защита. Действа едновременно на два фронта – води до развитие на кореновата система и надземната част, което се случва синхронно.

Биостимулаторът от ново поколение Astelis е особено подходящ за житни култури и царевица:

При ЦАРЕВИЦАТА най-удачен момент за приложение е 4-6-ти лист. Astelis действа моментално и води до увеличаване на броя на редовете и броя на зърната в ред, а кочаните са добре изхранени и озърнени!

След излизането от покой на ПШЕНИЦАТА също е добре да се приложи Astelis – особено подходящ за изостанали в развитието си посеви, за да стимулира пролетното братене и да се увеличат продуктивните братя. Доказано оказва влияние и върху дължината на класа.

При есенниците, особено при пшеницата успешно могат да се приложат и листните биостимулатори Fertileader Rame, Fertileader Axis, Fertileader Vital и Fertileader Trio. Всички те съдържат органичен комплекс Seactiv® за по-добро развитие, активна фотосинтеза и устойчивост на стресови фактори. Разликата между тях е в съдържанието на хранителните елементи.

За повишаване устойчивостта на РАПИЦАТА на резки температурни амплитуди и на стрес, препоръчително е приложението на Fertileader Vital, веднага след възобновяване на вегетацията, а на зелен бутон – Fertileader Alpha и Fertileader Gold.

За пролетниците, Тимак Агро също предлага употребата на биостимулатори:

При активна вегетация и натрупване на листна биомаса при СЛЪНЧОГЛЕДАFertileader Vital и Fertileader Trio, а вече при зелен бутон – Fertileader Alpha и Fertileader Gold.

При ЦАРЕВИЦАТА са подходящи три продукта: Fertileader Axis (богат на цинк и манган), Fertileader Trio (синергичен комплекс между азот, сяра и магнезий), а в ситуация на постигане на максимален добив и висока толерантност на стрес и неблагоприятни фактори – новият биостимулатор Astelis.

В гамата на Тимак Агро е включен и нов органичен листен тор с мощно и ефективно действие. Vigor NK е органичен азотен течен тор, богат на аминокиселини, полизахариди, екстракт от водорасли, маслиново масло и други органични съединения, които са полезни на растенията. Особено подходящ при засушава- не, защото е богат на калий. Продуктът може да се прилага при голям брой култури.

Препоръката на експертите от Тимак Агро за пролетна кампания е: „Не подценявайте приложението на биостимулатори, те могат да ви помогнат в борбата с предизвикателствата, които срещаме в последно време!“

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X