Министър Явор Гечев ще открие Балканска среща за регионалните предизвикателства пред продоволствената сигурност във времена на кризи

Министърът на земеделието Явор Гечев ще открие Балканска среща за регионалните предизвикателства пред продоволствената сигурност във времена на кризи. Тя се провежда днес и утре в София, а на нея ще присъстват делегации от Румъния, Гърция, Хърватия, Черна гора, Косово и Словения.

Официалното откриване на форума, организиран от Министерството на земеделието, ще бъде днес (10 февруари) от 13:00 ч. в залата на София Ивент Център (SEC) в мол Парадайс.

В рамките на събитието представителите на държавите от Балканския регион ще дискутират по темата за продоволствената сигурност във времена на глобална криза, както и за инфлационните процеси и достъп до суровини и транспортни коридори. Сред другите теми на форума са влиянието на климатичните промени в селскостопанския сектор, насърчаването на местното производство и късите вериги на доставки и други актуални теми в земеделието и селските райони.

По време на двудневната визита делегатите на аграрните министерства от Балканите ще посетят иновативна ферма за биологично производство и ще обменят опит и добри практики в сектора.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X