В защита на селското стопанство: Факти и наука

Джонатан Лоулър https://punkfarmermedia.com

Преглеждайки социалните медии преди няколко дни, бях приятно изненадан да попадна на пост от Бюрото за ферми в Охайо. Това беше отворено писмо до законодателите, развенчаващо митовете около животновъдството. Познавам автора на писмото, Тай Хигинс от Ohio Farm Bureau, и винаги съм бил впечатлен от страстта му към селското стопанство и желанието му да се застъпва за фермерите всеки път, когато имам възможност да говоря с него.

Това, което най-много ме впечатли в статията и отвореното писмо, беше просто фактът, че е написано. Това, което виждам Тай и неговият екип в Ohio Farm Bureau да правят, е това, което всяко земеделско бюро на държавно ниво трябва да прави в цялата страна.
Говоря с фермери в цялата страна и по света. Това, с което се сблъсквам непрекъснато, е разочарованието, изпитвано от тях от липсата на образование сред потребителите и дезинформацията, разпространявана чрез социалните медии и организации.

Също така намирам, че въпреки че тези земеделски стопани са изключително добре информирани за избраните от тях професии, повечето просто са твърде заети със земеделие, за да ангажират последователно потребителите и колективната общественост с това, което е достоверно и фактическо по отношение на селското стопанство. Разбирам, трудно е да си в крак със социалните медии. И има организации, които са откровено неприятелски настроени към фермерите и определени стилове на земеделие, харчейки милиони за това, което не представлява нищо повече от пропаганда.

Ето защо, повече от всякога, ние се нуждаем от компании, селскостопански организации, приятелски настроени медии и други публични платформи, за да се застъпим за тези мъже и жени и нашата индустрия. Мълчанието е съучастие. Време е да започнем да отвръщаме на удара с факти и наука и това трябва да дойде от хора, които всъщност работят в земеделието.

Имам платформа и често срещам хора, които са погрешно информирани за различни аспекти на селското стопанство. Те искат да знаят от фермер дали това, което са чули или прочели, наистина е точно. Щастлив съм да изясня притесненията и ако не знам отговора, намирам добър източник, който да споделя с тях.

И докато има много организации, посветени на предоставянето на ресурси и информация за селското стопанство, за съжаление, някои от тях са се развили в ехо камери. Това може да бъде нещо, което просто се случва „естествено“, тъй като съмишлениците се групират заедно. Разбирам, това е общност и източник на подкрепа. Мисля, че някои хора, корпорации и дори организации, които представляват фермерите, се страхуват от „кенсъл културата“. Но не бива, защото „заклеймяването“ на земеделието означава и заклеймяване на производството на храна  за все по-нарастващото население.

Аз също виждам примирение. Чувствам се гневен, когато виждам компании като General Mills, които правят печалбите си от потта на фермерите, да отчуждават по-голямата част от тях, само за да спечелят дивиденти от най-новата хранителна тенденция. Виждал съм земеделски бюра на държавно ниво да подкрепят хора, които не само презират конвенционалното земеделие, но и изкарват прехраната си, очерняйки я. Чух от един член на ръководството от земеделска организация, който каза: „Всички трябва да работим заедно и има достатъчно място за всички“. Разбира се, че е абсолютно прав! Проблемът е, че тези лица и организации, с които се съюзяват, работят по медийни кампании и със законодателите, за да навредят на земеделието.

Тук, в Индиана, съм виждал активисти за правата на животните и фермери, които продават протеин, обозначен като „по-добър“ заради пасища или не-ГМО фуражи, да работят заедно, за да подкопаят конвенционалното животновъдство. Нямам проблем със земеделските стопани, които възприемат цялостен подход и отглеждат пасищни животни, но това също идва с цена, която средните потребители не могат да платят. Когато използват морално превъзходство и вина, за да продават продуктите си, това не е добре. Не е честно спрямо други земеделски стопани, които нямат НПО медии и PR подкрепа.

Като фермери трябва да започнем да държим тези организации и компании отговорни. Нека знаят, че не сме ОК с дезинформацията. Ние не сме ОК да бъдем наричани замърсители, отровители или, в случая с животните – убийци. Ако могат да купят реколтата на фермера и да извлекат печалба от нея, тогава те могат да защитят и този фермер.

Земеделието вече е трудна работа и сега от нас се очаква да правим собствен PR преди всичко.

Така че, благодаря на Бюрото за ферма в Охайо за подкрепата.

С уважение,
фермерите навсякъде

Джонатан Лоулър управлява Brandywine Creek Farms в Индиана и е застъпник за облекчаване на глада и селското стопанство. Той работи по телевизионно шоу, наречено Punk Rock Farmer, което скоро ще се случи. Девизът му е „Прави земеделие или умри“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X