Разясняват на земеделци задълженията им по данъчното и осигурителното законодателство

“Данъчно облагане и социално осигуряване на земеделските стопани“ е темата на семинар, който ще се проведе в Пловдив във вторник, 14 март. Събитието ще продължи от 10:00 до 13:30 часа, а мястото на провеждане е Водната палата на бул. “Марица“ №122, ет. 1. Организатори са Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), Териториалният областен офис на ведомството в Пловдив и Аграрният университет в града под тепетата.

Участниците ще се запознаят с условията за регистрация и пререгистрация на земеделски стопани по Наредба № 3/1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани; с процедурите при социалното осигуряване на регистрирани земеделски стопани и данъчното облагане на доходите от земеделие; както и с изискванията при попълване и подаване на годишна данъчна декларация от земеделските стопани.

Във втората част на форума присъстващите ще бъдат запознати с изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ от мярка 2 от ПРСР 2014-2020 г.

По въпросите, свързани с облагането и осигуряването, лекторът ще бъдат от Аграрния университет. Как става регистрацията и пререгистрацията на земеделските стопани по Наредба №3/1999 за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители ще припомни главен асистент Крум Христов. Той ще говори пред аудиторията и за изискванията при попълване и подаване на годишната данъчна декларация от агропредприемачите. Друга негова лекция е посветена на социалното осигуряване на регистрираните селскостопански производители и данъчното облагане на доходите от земеделие.

В програмата за форума е предвидено и време за дискусия и представяне на мнения и въпроси от участниците то ще бъде от 12:00 до 12:30 часа за темите за дънъчното облагане и социалното осигуряване. На финала на семинара, след като бъдат представени данните за изпълнение на проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. и дейностите на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ от мярка 2, е предвидено обсъждане и на тези теми.

Желаещите да се включат в семинара могат да се свържат за допълнителни въпроси с Иванка Михова, старши експерт в Териториториалния областен офис на НССЗ, на телефон 0876 210 699 или на имейл [email protected].

Стоимена Александрова

*Снимка – Водната палата в Пловдив, източник – Община Пловдив

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X