Всички кандидати за Кампания 2023 ще могат да подадат заявленията си в срок

Всички бенефициери, кандидати по интервенциите на Директните плащания за Кампания 2023, ще могат да подадат в срок заявленията си за подпомагане. Кампания 2023 ще започне след публикуване на подзаконовите нормативни актове, свързани с прилагането на директните плащания и подаването на заявленията за подпомагане.

  На 14 март 2023 г. в „Държавен вестник“ (бр. 23) беше публикувана Наредба № 3 от 10 март 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план, за проверките, намаления на плащанията и реда за налагане на административни санкции. Предстои завършване на процедурата по обществено обсъждане на Наредбата, като срокът за внасяне на предложения и коментари, обявен от Министерството на земеделието е до 22 март 2023г. След отразяване на постъпилите становища и предложения, Наредбата ще бъде публикувана в „Държавен вестник“. Приемът на заявления за Кампания 2023 ще бъде възможен след нейното обнародване.

   В тази връзка системите ИСАК и СЕУ са недостъпни за работа по линия на интервенциите по Директните плащания поради извършване на актуализация, свързана с предвидените изисквания в приложимото законодателство. Целта е успешното и навременно стартиране на прилагането на интервенциите от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за Кампания 2023 г. Към настоящия момент земеделските стопани могат да се регистрират в Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ.

   Припомняме, че за улеснение на кандидатите, в секция „Обратна връзка и помощ“ на СЕУ са публикувани видео ръководства за регистрация и работа със системата, a за допълнителна информация потребителите могат да използват и платформата за „Въпроси и мнения“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X