Борбата на прозападните медии срещу българските земеделци

Протестите на европейските зърнопроизводители май сериозно стреснаха  Европа. Еврочиновниците, заедно със своите колеги американските чиновници, набързо спасиха производителите на Украйна, но и през ум не им беше минало, че и в една България, например, има земеделци. След като българските и останалите земеделци от засегнатите държави отказаха кротко да фалират в името на политически амбиции, ЕК беше сериозно изненадана. Дори отпусна някакви смешни суми, за каквито българските земеделци не са молили. Но това знае ЕК, това си прави. И отново се учуди, че не помогна. И протестите не спират.
След като не знаят какво друго да направят, западните партньори на България решиха да правят това, което знаят най-добре. Разделяне на обществото и насъскването му един срещу друг. С помощта на медиите, разбира се.  Затова и публичното пространство е залято със статии като тази в Дойче Веле . В тази статия има всичко.  Намесени са и президентът Румен Радев, и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, и бентлита, и какво ли не, дори народът присъства. За да е сигурно, че всички таргет групи в обществото ще бъдат обхванати и качествено ще намразят зърнопроизводителите. С всички сили се политизира проблем, който не е политически, за да се измести фокусът на общественото внимание и да се потуши протестната енергия. Против всички национални интереси на България. Как спи тази дама нощем, не знам. Журналист не е. Но заплащане получава.  За мантрата за цената на хляба, която издава пълно профанство, няма да говоря. Все пак сме в професионална медия.
Българските зърнопроизводители с право са обидени от медийната помия, с която ги заливат. Но нека не се обиждат, а да се ядосат. Не, българите не са срещу българските земеделци. Публично е известно, че Дойче Веле  е финансирана от американски служби. Какво искате да пише САЩ в тази ситуация, освен да настройва обществото срещу вас? Никакви икономически аргументи няма, гръмки голи опорки само. Че и президентът Радев, че и Бойко Борисов, са намесени, все едно те орат на полето, и те ще фалират заради прищявките на ЕС и САЩ. Не казват за гладуващите африкански страни нищо в статиите. Медиите, гравитиращи около ЕК, публикуват същото и в този дух. Тази „помия“ издава, че сте ги изплашили. Необходима е обаче противотежест от български медии, които защитават българските интереси.
А на въпросната дама (не я уважавам обаче) мога да отговоря с това, което написа Радостина Жекова, председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите:
“ В тази статия, една женица е написала с толкова злоба и жлъч, един куп глупости и лъжи! Аз Бентли нямам, няма и да имам. 99% от колегите ми нямат Бентли, яхти и самолети, няма и да имат! Всички ние обаче имаме хъс, воля и достойнство. Хъс за да не се предадем! Воля за да преминем и през това безумие на лицемерна Европа! Достойнство, което ще защитаваме!
DW е добре да не публикуват статии, целящи омраза и дискридитиране. Защото и те хляб ядат, мед консумират, и месо има на масата им. Етиката повелява, да потърсиш истината, ако си журналистическа медия! Ако си платена, ти не си медия, предал си се, за една шепа л…!“
Горе главата, български земеделци! Ние, българските граждани, ви подкрепяме в справедливата ви борба да защитите себе си, децата си, препитанието си и българското земеделие! Продължавайте до край! Но ще трябва да се борите и на медийния фронт.
Ася Василева

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X