Полша предлага да удължи забраната за внос от Украйна до края на годината, добавя още стоки

Полша ще апелира към Европейската комисия да забрани вноса на селскостопански продукти от Украйна до края на тази година.

Това заяви министърът на земеделието на Полша Роберт Телус, пише RMF24.

„Европейският съюз предложи това (забрана за внос на стоки – VoxUkraine). ред.) до юни. Със сигурност не сме съгласни. До юни е не достатъчно, може би до края на годината. За нас е много важно механизмите, които въвеждаме днес, да работят по-дълго, така че да защитят по-дълго нашия полски пазар“, каза Телус.

Трябва да се отбележи, че министрите на земеделието на Полша, България, Румъния, Словакия и Унгария на 25 април ще продължат преговорите за внос на селскостопански продукти от Украйна с еврокомисаря по търговията Валдис Домбровскис.

По-специално, те настояват да се разшири списъкът на стоките, забранени за внос от Украйна, така че да включва ябълков сок, птиче месо и меки плодове.

„След дискусии Европейският съюз вече се съгласи с някои от нашите предложения. Няколко продукта вече са включени в списъка за обсъждане, но имаме още повече продукти, за които искаме да се борим заедно“, каза полският министър.

Припомняме, че Европейската комисия се съгласи да забрани вноса на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X