Заместник-министър доц. Неделков: Профилактиката, лечението и зравеопазването на животните са важни за нашето общество

Профилактиката, лечението и здравеопазването на животните са важни за нашето общество. За това е необходимо академичната общност в България да продължава да развива специалността, съобразно съвременните тенденции. С тези думи заместник-министърът на земеделието доц. Крум Неделков се обърна към преподавателите и студентите от факултета по „Ветеринарна медицина“ към Лесотехническия университет, по повод отбелязването на 100-годишнината на ветеринарномедицинското образование в България.

По думите му, днешното събитие е доказателство не само за традициите, които академичната общност на университета съхранява толкова години, но и за високото ниво на образователната и научна репутация. „Това е празник, който е важен и за мен, защото както мнозина от Вас знаят – аз също съм избрал тази сфера за моето професионално развитие”, каза доц. Неделков, като допълни, че ветеринарномедицинското образование е негова кауза.

В заключение аграрният заместник-министър пожела нови успехи и професионално развитие. „Бъдете уверени, че с авторитета и опита си ще продължавате да вдъхновявате все повече млади хора, които да избират ветеринарномедицинската специалност в нашата страна като място за своята бъдеща реализация”, пожела на преподавателите доц. Неделков.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X