40 години отпразнува Факултет „Растителна защита и агроекология“ на Аграрен университет Пловдив

В Световния ден на растителното здраве Факултетът  по растителна защита и агроекология на Аграрен университет- Пловдив отпразнува своята 40-годишнина.

Събитието събра официални лица, преподаватели и студенти. Те си припомниха изминалите години и с право отпразнуваха усилията, положени от факултета през годините за създаването и образоването на стотици български професионални агрозащитници. Една професия, която е изключително важна както за земеделието, така и за страната ни.

Водещ на събитието беше Докторантът в катедра „Фитопатология“, млад български учен, отличен с множество престижни световни научни признания и публикации, Съветник на министъра на земеделието, Десислава Бонева. Тя бе поканена специално за целта от ръководството на АУ Пловдив като пример за отличното образование на световно ниво във факултета.

Присъстваха хора, поставили началото на ФРЗА преди 40 години, както и бивши и настоящи възпитаници, както и множество организации и фирми, представители на бизнеса и научните институти от системата на Селскостопанска академия, няколко бивши министри на земеделието.
Получени бяха и множество поздравителни адреси от български и чуждестранни институции. Екипът на „Гласът на земеделеца“ също се присъединява към поздравленията и пожелава на Катедрата успешна и ползотворна научна и академична дейност!
По повод на годишнината е издадена и специална книга, посветена на историята на факултета.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X