В градината през май и юни

Поливайте пипера, само ако наистина се засуши, а две седмици след разсаждането леко разрохкайте почвата. Доматените растения се загърлят при първото окопаване, за да стане по-силна кореновата система. Когато окопавате градинския фасул, не пропускайте да проредите стръковете.

В случай, че сте отгледали разсад от дини и пъпеши и той вече има 3-4 листа, време е да го настаните в градината. Някои смятат за по-лесно да засяват директно семената навън, до края на май спокойно могат да свършат тази работа.

Плодните дървета имат нужда от подхранване с азотни торове през пролетта. Преди това обаче окопайте около стъблата и премахнете плевелите, защото ще отнемат хранителните вещества и влагата през лятото.

Ако и след естественото окапване на завързите все още има много завръзи от ябълки и круши, трябва да ги проредите. В противен случай плодовете ще останат недохранени и ситни.

Окопайте малините и премахнете издънките, които растат между редовете. Огледайте храстите и ако са прекалено гъсти, е добре да ги разредите. Обикновено се изкореняват най-слабите и най-силните. Наторете с около 20 г на квадрат амониева селитра и окопайте отново. Ако се засуши, полейте и ще се радвате на едри малини.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X