Полша ще удължи забраната за внос на евтино украинско зърно, обяви вицепремиерът Ярослав Качински

Полша е решила да удължи забраната за внос на евтино украинско зърно и след 15 септември, когато изтича сега действащото ограничение, обяви пред полско радио вицепремиерът Ярослав Качински, предаде ДПА.

Ако забраната не бъде удължена на общоевропейско ниво, Полша ще я продължи сама, каза Качински, цитиран от агенция ПАП. Той допълни, че очаква и други страни да последват примера на Варшава.

Полша не може да пожертва селското си стопанство и „нашите украински приятели трябва да са наясно с това“, заяви Качински и посочи, че Полша подкрепя Украйна военно и политически. „Искаме те да спечелят тази война“, изтъкна Качински, който е председател на управляващата партия „Право и справедливост.

Най-засегнатите от вноса на евтино украинско зърно страни от Източна Европа – Полша, Словакия, Унгария, Румъния и България, забраниха преди няколко месеца, с одобрението на Брюксел, вноса на пшеница, царевица, слънчоглед и рапица от Украйна, за да защитят националното производство. Забраната не се отнася за транзита.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X