Австрийският лидер Pöttinger продължава да расте

Успехът се дължи най-вече на ангажираността на 2166 служители в цялата компания. Машините и услугите, предоставяни от компанията със седалище в Грискирхен (Австрия), продължават да се използват успешно по целия свят. Това се потвърждава от постоянно високото съотношение на износа от 90 процента.

Най-добрите работни резултати са от значение

Разработването на машини за обработваеми и пасищни площи, както и дигитални решения, винаги е ясно фокусирано върху нуждите на клиентите. Най-добрата почва и най-добрият сенаж са обещанията, които производителят на селскостопанско оборудване дава за своите продукти, от малки приспособления за алпийски ферми до високопроизводително оборудване за широкомащабни, професионални операции. Ето защо Pöttinger е безспорен номер 1 в света при самотоварещите сенажни ремаркета от десетилетия и е един от международните лидери в универсалните сеялки и косачки.

Иновативното оборудване за земеделие е един от ключовите двигатели за продължаващия растеж. Делът от оборота, който се отчита от техниката за обработка на почвата, изсяващата технология и новата гама машини за грижа за културите, продължава да се развива много добре: сега допринасяйки за повече от една трета от общите продажби на машини, този сектор продължава да расте според плана.

Оборудването за пасища продължава да генерира най-големия дял от продажбите на машини. Новите разработки в самотоварещите се сенажни ремаркета с голям капацитет JUMBO 7000 и 8000 и по-малките модели BOSS, както и косачките и иновативният лентов сеносъбирач MERGENTO имат изключителен принос тук.

Резервните части и износващите се елементи се доставят бързо и се поддържат на склад за дългосрочна наличност, което е важен фактор в селското стопанство. Това е нещо, което отличава Pöttinger и е причината бизнесът с оригинални резервни части на компанията също да се разрасне с двуцифрено увеличение на оборота.

Силна производителност, работеща заедно

Това приятно развитие на оборота от 506 милиона евро през предходната година до 641 милиона евро е възможно само благодарение на силно мотивирана и ангажирана работна сила.
В 17-те дъщерни дружества по целия свят и в шестте производствени завода в Европа (3 в Австрия, Германия, Чехия, Италия) през изминалата финансова година са били наети около 2170 души от 39 различни страни.

С корени в Австрия – у дома по целия свят

От малка работилница, основана преди повече от 150 години в Грискирхен (Австрия), до международен играч в селскостопанските технологии. Селското стопанство на вътрешния пазар представляваше солидни 10 процента от оборота през изминалата финансова година 2022/2023. Германия оглавява списъка като най-големият единичен пазар, следвана от Франция. Нестихващата война в Украйна продължава, за съжаление, да оказва влияние в някои страни.
Ръст в оборота, в някои случаи значителен, беше постигнат в почти всички обслужвани региони в Европа, Америка и Азия.

Ефективността и устойчивостта са най-важни

През последните години компанията с дългогодишна традиция в селското стопанство направи сериозни инвестиции в разширяване на производствените мощности и оптимизиране на процесите. За да разшири допълнително позицията си на специалист в земеделието, Pöttinger наскоро разработи множество иновативни и интелигентни машини в този сектор. По-специално, това включваше инвестиране в завода за изсяващи технологии на компанията в Бернбург (Германия) и в центъра за почвообработваща техника във Воднани (Чехия). Като логично следствие от променящите се нужди на клиентите и методите на отглеждане, пускането на нова гама от технологии за грижа за културите беше правилната стъпка: от 2021 г. заводът в Щойцендорф, Долна Австрия, е едно от местата на Pöttinger, произвеждащо иновативна селскостопанска технология, фокусирана върху бъдещето. Разширяването на завода през есента на 2022 г. допълнително засили ангажимента към тази устойчива форма на грижа за културите.

Друг курс за бъдещето в модерното земеделие е придобиването на MaterMacc Spa, със седалище в Сан Вито ал Талиаменто в Северна Италия, през ноември 2022 г. Това добавя нова серия сеялки за прецизна сеитба към продуктовата гама.
Постига се бърз напредък в разширяването на новия завод за балопреси и сеносъбирачи в St. Georgen, близо до Grieskirchen. През април 2023 г. беше официалното откриване на втората фаза с новата линия за прахово боядисване.

За да осигурят най-добри работни резултати, машините се подлагат на непрекъсната проверка и обширни тестове. Pöttinger има силен фокус върху това и наскоро инвестира в разширяването на своя тестов център. Новият TIZ 3 (Център за технологии и иновации) е дом на конструкцията на прототипи, тестови платформи за полеви изпитания и технологии за измерване и тестване.

Всеки има нужда от земеделие

Успехът на компанията винаги е тясно свързан с положителната перспектива в селското стопанство и желанието на стопанствата да инвестират в ново оборудване. Мотото: „Всеки има нужда от земеделие“ е неразделна част от посланието на Pöttinger от десетилетия. Изразява признателност към селското стопанство и всички работещи в земеделския сектор. В крайна сметка те са хората, които ни осигуряват надеждни доставки на висококачествена храна.

Силна стратегия за успех

„През изминалата финансова година успяхме да отговорим добре на нуждите на международните пазари и това се отразява в приятните резултати от продажбите. Изминахме допълнителната миля, за да приложим уменията си за справяне с непредсказуемите колебания в предизвикателствата на търсенето и веригата за доставки. С изключителния ангажимент на целия ни екип, нашите иновативни селскостопански машини, фокусирани върху бъдещето разработки в дигиталните приложения и последователното преследване и прилагане на нашата фирмена стратегия, ние успяхме да постигнем този растеж“, казва Грегор Дитахмайр, говорител на Изпълнителният съвет, доволен от резултатите за годината.

Въпреки това, сега не е време компанията да лежи на лаврите си, както Dietachmayr казва: „Очакваме по-ниски нива на търсене на повечето пазари през следващата година. Признаците за това са очевидни от няколко месеца. Въпреки това, все още има достатъчен потенциал за по-нататъшно развитие и продължаване на нашия курс на растеж Подкрепени от достатъчен производствен капацитет, силен екип, подобрени процеси, оптимизирана дистрибуция и продуктова гама, която непрекъснато се адаптира към нуждите на пазарите, ние сме в състояние да отговорим добре на предстоящите пазарни колебания и сме добре подготвени за бъдещи предизвикателства.“

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X