Полша призова Украйна да оттегли жалбата си до СТО

Полша иска Украйна да оттегли жалбата, която подаде в Световната търговска организация относно ограниченията върху износа на селскостопански продукти за съседни европейски страни, заяви полският министър на земеделието Роберт Телус по време на онлайн среща с украинския си колега Микола Солски.

Полският министър заяви, че правителството проучва механизми за издаване на лицензи на украинските износители. Полското правителство обсъжда този въпрос, по-специално определя кой ще одобри или не издаването на такива лицензи.

Микола Солский и Роберт Телус се договориха да се срещнат след седмица и да обсъдят резултатите от разглеждането на въвеждането на процедурата за лицензиране.

Освен това Микола Солский заяви, че през следващите дни ще се проведе тристранна среща на министрите на земеделието на Украйна, Полша и Литва за прехвърляне на ветеринарния контрол на територията на страната на експортната дестинация за подобряване на транзита през Полша.

Такава процедура, подчерта министърът, трябва да бъде договорена за транзита на селскостопански продукти през полска територия до Германия. През август такъв механизъм за контрол беше договорен от Унгария и Словакия.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X