Европейският офис на украинския агробизнес започва работа в Брюксел

Украинският аграрен бизнес започва постоянно присъствие в институциите на ЕС в Брюксел.

Днес, 2 октомври, в столицата на Европейския съюз започва работа европейският офис на асоциацията „Украински клуб на аграрния бизнес“ (UKAB), водещата асоциация на украинските селскостопански компании. Офисът ще бъде ръководен от бивш украински дипломат, опитен експерт по европейско търговско регулиране и политика, Назар Бобицки.

Основните задачи на Европейския офис на UKAB са консултантска подкрепа на украинските земеделски производители при подготовката на Украйна за бъдещи предприсъединителни преговори за членство в ЕС и свързаните с това задължения за адаптиране на европейското законодателство в аграрната сфера, търсене на взаимноизгодни решения в уреждането на проблемни въпроси на селскостопанската търговия между Украйна и ЕС, установяване на конструктивен диалог от името на украинския агробизнес с институциите на ЕС, държавите-членки и европейските бизнес асоциации. Европейският офис на UKAB също ще насърчава координираната публична комуникация на украинския агробизнес с европейските заинтересовани страни.

Дейността на офиса ще се осъществява в партньорство между UKAB и KREAB, известна международна компания в областта на европейското регулиране и застъпничество.

Коментирайки откриването на европейския офис на UKAB в Брюксел, генералният директор на UKAB Олег Хоменко отбеляза: „Присъствието на украинския бизнес в столицата на ЕС е на дневен ред от дълго време и днес необходимостта от такова присъствие е повече от очевидно. Украинският агробизнес е твърдо убеден, че бъдещето на Украйна, нейната икономика и селскостопанския сектор е тясно свързано с връщането на страната ни в европейското семейство. Ще положим всички усилия за установяване на открит, конструктивен диалог с нашите европейски партньори“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X