Massey Ferguson представя MF 9S – новият флагман на бранда

Massey Ferguson, световна марка на корпорацията AGCO, обявява пускането на пазара на новата си серия MF 9S, която включва шест модела с мощност от 285 к.с. до 425 к.с. Всички разполагат с иновативния дизайн Protect-U и носят повече мощност, комфорт, контрол и автоматизация в сектора.

Проектирани да осигурят оптимална производителност, новите модели на MF 9S са оборудвани, както с прочутата трансмисия Dyna-VT като стандарт, така и се предлагат с множество нови функции за повишаване на продуктивността.

„MF 9S е новият флагман за директна, надеждна и свързана „Нова ера на тракторите“ на Massey Ferguson, констатира Thierry Lhotte, вицепрезидент и управляващ директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток.

„Нашето пътуване започна през месец юли 2020 г. с пускането на пазара на MF 8S. Този революционен трактор е резултат от седемгодишно интензивно проучване на клиенти по целия свят, вдъхновяващо разработването и на сериите – MF 5S, MF 6S и MF 7S, предназначени за фермери и от фермери,” обяснява той.

Водещата гама трактори, която е първата с новото лого на MF, надгражда успеха на своя високоценен предшественик, добавя Jérôme Aubrion, маркетинг директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток.

 

„Освен че продължават да предоставят изключителна производителност и надеждност, тракторите MF 9S съчетават подобрено потребителско изживяване с иновативна технология, за да създадат истински универсален продукт,” констатира Jérôme.

„Всички са оборудвани според изключителната спецификация на Massey Ferguson, която осигурява максимален комфорт, продуктивност и свързаност с MF Guide и MF Connect като стандарт. С пускането на пазара на MF 9S идват допълнителни нови опции, включително MF AutoTurn, AutoHeadland, TIM – управление на прикачното оборудване на трактора и централна система за помпане на гумите (CTIS)“, обобщава той.

Предимства на MF 9S

  • Богат избор от мощни трактори – шест нови модела, предлагащи максимална мощност от 285 к.с. до 425 к.с.
  • Уникалният дизайн MF Protect-U предотвратява вибрациите, като същевременно подобрява видимостта и намалява нивата на шум в кабината до само 69dBa.
  • Най-добра в класа видимост с помощта на нова, просторна кабина от 3,4 m³ с 6,6 m² остъклена площ, която се поддържа чиста от новата адаптирана чистачка, покриваща 72% от площта.
  • По-висок комфорт и драстично намаляване на умората на оператора, заради новите вградени нива на опции за автоматизация, включително MF AutoTurn, AutoHeadland и TIM ISOBUS Tractor Implement Management.
  • Възможност за намаляване на уплътняването и разхода на горивото с новата опция – централна система за помпане на гумите за всички модели, плюс богат избор от колела и гуми с диаметър до 2,18 м (VF 750/70R44)
  • По-висока производителност и по-ниски експлоатационни разходи, благодарение на икономичния 8,4-литров, 6-цилиндров двигател AGCO Power с единично турбо, ясен контрол на емисиите – Stage V без необходимост от EGR клапан.
  • Повишена ефективност, осигурена от лесната за използване, добре доказана безстепенна трансмисия Dyna-VT, монтирана като стандарт.
  • Модерните, сложни приспособления се управляват с лекота от мощната, ефективна хидравлика с висок дебит и сензор за натоварване, предлагаща до 400 литра/мин при 1850 об./мин.
  • По-голяма стабилност и сцепление, осигурени от 3,1 м. междуосие, което поддържа гъвкавост с радиус на завиване от 5,75 м. за отлична маневреност.
  • Максимална работна гъвкавост, по-висока безопасност и по-голям полезен товар от отлично брутно тегло на превозното средство (GVW) до 16т. при 50км./ч. и брутно комбинирано тегло (GCW) до 50т. (в зависимост от пазара).
  • MF By You – нова фабрична услуга, която позволява на собствениците да определят допълненията към техния трактор, така че да повишат неговата производителност, комфорт и гъвкавост.

 

 

Мощна, многостранна производителност

Серията MF 9S предлага мощности от 285 к.с. до 425 к.с. Заедно с уникалния Protect-U дизайн на Massey Ferguson, всички модели са оборудвани с подобрен дизайн на двигателя и актуализирана трансмисия Dyna-VT за подобряване на производителността.

Оборудвани и готови за интелигентно земеделие, тракторите се доставят с MF Guide и MF Connect телеметрия като стандарт. Комфортът и контролът са допълнително подобрени с новите опции – MF AutoTurn, AutoHeadland и ISOBUS Tractor Implement Management.

Силна мощност на двигателя от етап V

Мощността за всички модели MF 9S се доставя от добре доказания шестцилиндров, 8,4-литров двигател AGCO Power. Управлението на мощността на двигателя (EPM) повишава въртящия момент до 1750 Nm и генерира до 30 к.с. допълнителна мощност при скорости над 15 км/ч. за ВОМ и хидравлични приложения на всички модели (с изключение на MF 9S.425).

Двигателят отговаря на изискванията на Етап V за емисиите, използвайки опростената версия на известната система All-In-One, която вече не използва EGR клапан. Вместо това той използва нова, опростена система за турбокомпресор, с едно усъвършенствано турбо. Заедно тези актуализации значително повишават надеждността и намаляват разходите за поддръжка. Перфектно интегрирана под кабината, тази концепция, съчетана с ниския преден капак, поддържа най-добрата в класа видимост към предната дясна страна. Предлагат се и двигатели, отговарящи на Tier 3 разпоредби за емисии, в зависимост от специфичните изисквания на пазара.

 

За да осигури изобилие от дълги работни дни, без необходимост от презареждане, резервоарът на горивото е 10% по-голям – 660 литра, както и разполага с 68-литров AdBlue резервоар. Двигателят също така е проектиран да работи с HVO гориво, за да осигури по-устойчива работа.

Изключително тиха и удобна кабина

Уникалният Protect-U двигател и инсталация в кабината на Massey Ferguson осигуряват ненадмината видимост и комфорт. Ключът към успеха му е 18-см. пролука, която изолира капсулования двигател от кабината. По този начин се намалява шума, топлината и вибрациите в кабината, която е една от най-тихите на пазара. С обем от 3,4 м³ това е и едно от най-просторните работни места в сектора. В комбинация с предния капак с форма на оса, наклоненото предно стъкло предлага несравнима видимост и комфорт.

Седалката, от друга страна, е със спецификация Premium и е снабдена с голям удобен подлакътник, който държи терминала Datatronic 5 със сензорен екран и джойстика Multipad. Те осигуряват оптимален контрол и настройка на всички основни функции, включително електрическите макарни вентили.

Операторите, които имат дълги, работни дни, ще открият, че освен вентилираната кутия под пътническата седалка има и широка гама от отделения за съхранение, поставки за чаши и бутилки, разположени на удобни позиции.

Мощната система за отопление и охлаждане, с климатик за контрол на климата, поддържа комфортна температура с 14 изхода, които операторите могат да регулират, за да насочват въздушния поток.

В допълнение към ексклузивната спецификация има и допълнителна опция за професионален пакет, която осигурява връзка към въздушния маркуч и електрическото захранване, монтирани близо до стъпалата, заедно с преносима кутия с инструменти, маркуч, пистолет и горелка.

 

 

Ненадмината видимост

Ненадминатата панорамна гледка е осигурена с помощта на общата остъклена площ от 6,6 m². Предното стъкло, което се спуска към предната част, съчетано с големия надвиснал покрив, намалява отблясъците от слънцето и помага да се поддържа кабината по-хладна. Екранът се поддържа чист от широкото движение на голямата паралелограмна чистачка, която покрива близо три четвърти от площта (72%), докато друга почиства страничния екран.

Заедно със стандартната задна камера могат да се добавят още три, за да осигурят цялостен изглед на машината, както отпред, така и отзад. Новата, усъвършенствана конфигурация на 360° LED осветление превръща нощта в ден с до общо 23 работещи светлини в допълнение към дългите LED светлини, включени в този пакет.

Контрол с върха на пръста

Оптимална, интуитивна работа се осигурява от стандартния терминал Datatronic 5 със сензорен екран и опцията Fieldstar 5 с разширен екран. Новото лесно за четене цифрово табло MF vDisplay, което е монтирано на стълба на кабината, показва цялата информация за трактора и позволява настройките да бъдат лесно персонализирани и променяни с въртящото се копче на волана.

Автоматизацията улеснява работата

С MF 9S Massey Ferguson въвежда и нови нива на автоматизация – MF AutoTurn, опция за MF Guide и т.н.

С AutoHeadland, от една страна, могат автоматично да се стартират и спират две последователности на синорите, според GPS позицията на трактора. С GPS приемника на Trimble, предоставящ стандартна прецизност под метър, от друга страна, това не само подобрява повторяемата точност, но и облекчава оператора от повтарящи се задачи.

Този напълно автоматизиран пакет повишава производителността и точността, намалява уплътняването на почвата, както и намалява разхода на горивото, като същевременно намалява умората при оператора.

Datatronic 5 и опционалните сензорни терминали Fieldstar 5, оборудвани с MF Guide, MF TaskDoc и MF Connect телеметрия като стандарт, правят интелигентното земеделие лесно с опционалните MF Section Control и MF Rate Control за допълнително повишаване на ефективността.

Оптимална автоматизирана работа

За максимална автоматизация, серията MF 9S се предлага с управление на тракторния инвентар (TIM) като опция. Тази усъвършенствана, базирана на ISOBUS система, осигурява автоматично управление на електронните функции на трактора в съответствие с работата и изискванията на инвентара.

Това позволява на TIM ISOBUS съвместимо приспособление – да управлява и контролира функциите на трактора, като скоростта на движение и хидравликата, което пък подобрява производителността и качеството на работа, както и комфорта на оператора, като същевременно намалява разходите.

Защитете почвата и намалете разхода на гориво

Всички трактори MF 9S се предлагат с опцията за новата централна система за помпане на гуми (CTIS) на Massey Ferguson. Управляван чрез терминалите Datatronic 5 или Fieldstar 5, той бързо регулира налягането, за да намали уплътняването и да постигне оптимално сцепление.

Използвайки двоен компресор от 650 литра/мин, са необходими само четири минути, за да се повиши налягането в типичен комплект гуми VF 710/75R42 + VF 620/75R30 от 0,8 бара до 1,6 бара.

Доказано е, че CTIS намалява разхода на горивото от 10% до 15%, както и намалява уплътняването чрез улесняване на до 150% по-голям отпечатък. В същото време системата може да увеличи сцеплението и да намали ненужното износване на гумите.

Стандартна трансмисия Dyna-VT

Всички трактори MF 9S се доставят стандартно с прочутата безстепенна трансмисия Dyna-VT на Massey Ferguson, с ново управление на мощността за осигуряване на допълнителен въртящ момент и конски сили. Той има отделен резервоар за маслото към хидравликата, за да елиминира всеки риск от замърсяване и да удължи експлоатационния живот.

Високоефективната хидравлика се справя с най-взискателните приспособления

Тракторите от серия MF 9S се възползват от подобрена ECO хидравлична система. Това осигурява 205 литра/мин при само 1650 об/мин или 270 литра/мин при 1850 об/мин, което пък помага за пестене на гориво и намаляване на нивата на шум. Маслото се доставя от помпа с отворен център и помпа със затворен център, със специална помпа за контролните клапани.

Новата опция за помпа с двоен затворен център, която доставя 340 литра/мин при 1650 об/мин или 400 литра/мин при 1850 об/мин, се предлага с шест макарни клапана. Една помпа доставя непрекъснат поток към три клапана, докато друга осигурява променлив поток към останалите три и се грижи за спомагателните вериги, като кормилното управление.

Новата конфигурация с шест клапана позволява използването на клапан в съединител ¾” за осигуряване на поток от 170 литра/мин, докато останалите пет продължават да доставят 140 литра/мин. За лесно изключване всички клапани са оборудвани с лостове за декомпресия.

Хидравличният резервоар също е с по-голям капацитет, като при работа с по-тежки приспособления вече има нова хидравлична опция за горна връзка с по-голям цилиндър с диаметър 120 мм, за увеличаване на капацитета на повдигане до 20 т.

Нова, проста предна връзка с капацитет 5 т., свързана към първия заден клапан, осигурява достъпна опция за тези, които не се нуждаят от предни хидравлични съединители. Предлагат се конфигурации с независими клапани и предлагат до две предни линии, безплатно връщане и ISOBUS гнездо.
Универсален по дизайн

Изградени върху междуосие от 3,1 м, тракторите MF 9S комбинират изключителна стабилност с пъргавина. С тегло от само 10 900 кг, MF 9S.425 предлага най-доброто в класа си съотношение мощност/тегло от само 25,4 кг/к.с., което повишава производителността.

Лекото тегло увеличава полезния товар и подобрява икономията на гориво (1 т. допълнително тегло добавя 1 литър/час повече консумация при транспортиране), но за тежка тяга и по-голямо сцепление тракторите могат да бъдат баластирани до 18 500 кг., осигурявайки мощност до- тегловно съотношение до 64,9 кг/к.с. за най-малкия модел.

Допълнително увеличаващата се производителност на полето е и вследствие на отличното брутно тегло на превозното средство (GVW) от 16 т. при 50 км./ч., което е с 1 т. повече от MF 8700 S, и брутно комбинирано тегло (GCW) до 50 т. (в зависимост от пазара ).

Новата окачена предна ос осигурява също така радиус на завиване от само 5,75 м, в зависимост от гумите, а по-голямата задна ос с диаметър 125 мм, от друга страна, позволява повече мощност.

Новата ос също така включва и по-голям избор от колела и гуми, като фабрично монтираната гама включва Michelin EvoBib, както и гуми с голям диаметър, като 2,18 м, VF 750/70R44, които увеличават сцеплението и намаляват уплътняването на почвата. В съчетание с опцията CTIS и ниското тегло на MF 9S това допълнително минимизира натиска върху почвата, което го прави идеален за подготовка на почвата и осъществяване на сеитба.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X