Русия е разширила търговията си със селскостопански продукти с Китай с 36%

По време на неотдавнашна конференция, фокусирана върху развитието на руско-китайските селскостопански отношения в Китай, заместник-министърът на земеделието на Русия Максим Уваидов отчете значително увеличение на търговията между двете страни. Оборотът на селскостопанска продукция между двете страни е нараснал с 36% през 2023 г., като Китай е най-големият потребител на руски селскостопански продукти, което представлява 18% от общия износ на Русия.

Този ръст се дължи на увеличения достъп до пазара за различни руски селскостопански стоки. През последните шест години Русия е осигурила износа на 20 вида селскостопански продукти за Китай, включително птиче, говеждо месо и млечни продукти. По-специално, тази година отбеляза началото на доставките на свинско месо за Китай, показвайки значителен потенциал за растеж в този сектор.

Конференцията обхвана и теми като развитието на животновъдството, ветеринарната наука и потенциалните съвместни начинания, включващи руски изследователски институти и университети. В Ханджоу бе открит и център, посветен на популяризирането на руските биологични продукти, за да се засилят селскостопанските връзки между Русия и Китай.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X