Цените и фючърсите на пшеницата продължават да падат

Септемврийската референтна на пшеницата в базираната в Париж Euronext е намаляла с 1,2% до 227,50 евро за метричен тон.

Руските експортни цени на пшеницата спаднаха за четвърта поредна седмица миналата седмица на фона на добрите новини за новата реколта, но остава несигурността относно окончателния размер на реколтата в най-големия износител на зърно в света.

Погледите в Европа бяха насочени към напредъка на реколтата във Франция, след като тя беше прекъсната от последните бури и преди да се прогнозират допълнителни валежи в зърнопроизводителните райони по-късно през седмицата.

Първите опити показаха разочароващи добиви на зимен ечемик В момента добивите на зимен ечемик са разочароващи, което поражда опасения за други зимни култури.

„Пазарът остава нервен за потенциала за производство на пшеница както в Черноморския басейн, така и в Западна Европа“, посочват от консултантската компания Agritel.

За разлика от това, цените на рапицата се повишиха до повече от 1-месечен връх, водени от разочароващите резултати за добива и силните цени на петрола. За производството на биодизел се използва голямо количество маслодайна рапица.

Европейската комисия отложи публикуването на седмичните си данни за износа и вноса в ЕС на зърнени и маслодайни продукти за 9 юли. Те ще включват предварителни данни за цялата 2023/24 пазарна година, приключила на 30 юни.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X