МЗХ препрати фермерите към МОСВ

На последната среща на зърнопроизводителите и земеделският министър Георги Тахов разбрахме че министърът е поощрил фермерите да идат на среща с МОСВ, „с което трудно се работи“ и да предяват всичките си претенции за оскъдните поливните води, която тема явно ще бъде проблем през цялото лято.

Сега и пасищата в националните паркове,  и по-скоро ограниченията в тях за животновъдите, също ще бъдат обект на диспут с МОСВ.

Както ни казаха от „Дивата ферма“, която е силно ощетена от свитата паша и в която хиляда говеда остават без паша, която е основната им био храна, нямат друг изход освен да проведат едни последни разговори с еко министерството…

Защото иначе им остава вариантът да закрият био стопанството си със сертифицираните животни, оставащи без прехрана и да не произвеждат повече био телешко месо и продукти.

Очакваме да видим какво разбиране ще прояви МОСВ към тези сериозни проблеми и болки на земеделските производители, които бяха препратени към МОСВ, тъй като стана ясно, че МЗХ не може да реши проблемите им.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини