Фермерите, инвестиращи в напояване на площите, получават държавна субсидия в Украйна

От 15 август 2024 г. ще започнe подаването на заявленията за бюджетна помощ  „Държавна подкрепа за земеделски производители, използващи напоявана земя и организации на ползватели на вода“, съобщи Министерството на аграрната политика на Украйна. Заявления от земеделски производители ще се приемат чрез Държавния аграрен регистър до 31 октомври 2024 г.

Водоползвателните организации подават заявление и документи към него на хартиен носител до Министерството на аграрната политика до 31 октомври 2024 г.

Бюджетната субсидия ще бъде предоставена на:

  • селскостопански производители за извършване на работи по реконструкция и/или ново изграждане на мелиоративни системи, извършени в съответствие с проектната документация, одобрена по установения ред, в размер до 50 процента от разходите  (без данък добавена стойност), но не повече от 26 500 UAH на 1 хектар обработваема земя, върху която се извършва хидравлична мелиоризация, с изключение на разходите за пръскачки, за мелиоративни системи, въведени в експлоатация в периода от 1 ноември 2023 г. до 31 октомври 2024 г.;
  • Организации на водоползвателите за възстановяване, реконструкция, модернизация, основен ремонт на помпени станции, въведени в експлоатация в периода от 1 ноември 2023 г. до 31 октомври 2024 г. след съответната работа, предвидена в проектната документация в размер до 50 процента от разходите за разходи.

Подкрепата се предоставя в съответствие с Реда за използване на средствата, предвидени в държавния бюджет за предоставяне на държавна подкрепа на земеделски производители, използващи организации за напоявана земя и водоползватели, одобрен с Постановление на Кабинета на министрите на Украйна от 11 октомври 2021 г. No 1070.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини