Министерството на аграрната политика и участниците на украинския пазар на зърно се споразумяха за максималните обеми на износ на зърно през 2024/25 г.

Министерството на аграрната политика и храните на Украйна и участниците на пазара на зърно подписаха анекс към Меморандума за разбирателство през 2024/2025 г., съобщиха от пресслужбата на министерството на 3 септември.

Приложението към Меморандума съгласува максималния обем на износа на пшеница и смес от пшеница и ръж (меслин) през 2024/2025 г. на ниво от 16,2 милиона тона, се посочва в съобщението.

Както отбеляза изпълняващият длъжността министър на аграрната политика и храните на Украйна Тарас Висоцки, целта на подписването на Меморандума и приложението към него е да се гарантира продоволствена сигурност, прогнозиран, очакван, гъвкав и стабилен режим на износ на зърно и устойчиво функциониране на пазара на зърно. в Украйна.

Страните също се споразумяха за по-нататъшен месечен мониторинг на обемите на износ на зърно и, ако е необходимо, коригиране на максималния обем на износа през януари 2025 г., добавиха от пресслужбата.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини