„Преоткрий природата в София“ е нов проект на БИОСЕЛЕНА, който запознава децата със земеделието

Три са темите, по които Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА работи в рамките на проекта „Преоткрий природата в София”, който започна на 1 септември и е насочен към децата ни – екологичното им възпитание, засилване на връзката им с природата и отношение към здравословния начин на живот.

Деца в училищна възраст и родителите им могат да  повишат културата си за здравословното хранене и природосъобразния начин на живот.

Фондацията от години работи по проблемите на устойчивия начин на живот като популяризира устойчивото производство на храни, здравословно хранене, опазване на природната среда.

Сега желае да подпомогне изграждането на здравословни навици в най-малките, да им разкрие какво е обич към природата и земеделския труд.

Един от първите й проекти бе детската биоферма „Слънчева градина“ край Пловдив.

В рамките на „Преоткрий природата в София” ще бъдат подготвени обучителни материали за деца, които на достъпен език ще представят храните –  техния произход, история, начин на използване.

Ще бъдат организирани работилници за месене на хляб, както и за изработване на картини с бобови и царевични семена

Ще има посещения в Института по цветарство в с. Негован, земеделски стопанства на територията на Столична община, както и в Националния земеделски музей в Селскостопанската академия, където децата  да видят с очите си богатата природа и биоразнообразието и каква е връзката им със здравословните храни.

Проектът ще се включи в Празника на район Надежда, посветен на Деня на София – 17 септември.

Деца, както и техните родители ще имат възможност да участват в приложните работилници за  месене на хляб, рисуване и работа с природни материали, както и в актуална дискусия за хранителните отпадъци.

Проектът подпомага Столична община, партньор е Центърът за подкрепа на личностното развитие –  Център за изкуства и култура и образование „София“ и Район Надежда.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини