Българската компания за въглеродно земеделие Carbonsafe бе призната за световен лидер в сектора на Innovate4Climate в Берлин

На конференцията Innovate4Climate (I4C) в Берлин, българската компания Carbonsafe за пореден път получи признание за водещата си роля в сферата на въглеродното земеделие и търговията с въглеродни кредити. Основен акцент на събитието беше уникалността на Carbonsafe като една от малкото компании, които работят ex-post – метод, който гарантира надеждността на кредитираните въглеродни проекти и предоставя ясни и доказуеми резултати.

В срещи с международни платформи като Ceezer, стана ясно, че интересът към висококачествените кредити, предлагани от Carbonsafe, е изключително висок. Платформи като Ceezer, които работят с глобални клиенти, оцениха силната методологическа основа на Carbonsafe и способността на компанията да докаже реални въглеродни премахвания чрез 100% директно почвено пробовземане, което никоя друга компания не прави според Ceezer и глобалната одиторска компания Earthood. Търсенето на кредити с гарантирана висока стойност продължава да нараства, особено сред големи корпорации, които търсят устойчиви решения за намаляване на въглеродния си отпечатък.

Една от основните разлики между Carbonsafe и повечето компании на пазара е ex-post подходът (резултати вече изкарани и валидирани). Докато много други компании се връщат към своите проекти, за да се опитат да докажат въглеродните премахвания за бъдещи резултати (ex-ante) и търпят затруднения със заверката на кредитите, Carbonsafe работи с изцяло валидиран и надежден метод. Този подход е вече оценен и валидаран от независими одитори като Earthood, което прави Carbonsafe една от малкото компании в света, която може да докаже ефективността на своите почвени въглеродни проекти.

Докато пазарът страда от липса на висококачествени проекти и изтъргувани въглеродни кредити от почвен въглерод, Carbonsafe стои в челните редици с проектите си. Много конкуренти се сблъскват с трудности при доказване на въглеродните премахвания, което води до връщане за допълнителна заверка на кредитите. Carbonsafe обаче успява да предостави реални резултати, което го поставя в изключително конкурентна позиция на световния пазар.

По време на конференцията Добромир Касабов, директорът за търговия и финанси на Carbonsafe, се срещна с Katie Sullivan, изпълнителен директор на IETA (Международна асоциация за търговия с емисии). IETA е глобална организация, която играе водеща роля в насърчаването на прозрачни и надеждни въглеродни пазари. Касабов също така подчерта, че търсенето на висококачествени въглеродни кредити продължава да се увеличава, особено сред компании с дългосрочни цели за намаляване на въглеродните емисии.

Ceezer, както и други международни платформи, показаха сериозен интерес към проектите на Carbonsafe, оценявайки тяхната прозрачност и научна обоснованост. Това потвърждава, че Carbonsafe е на правилния път към разширяване на своето глобално присъствие и допринасяне за световната борба срещу климатичните промени.

Участието на Carbonsafe на Innovate4Climate подчертава ангажимента на компанията към разработването на надеждни въглеродни проекти, които отговарят на най-високите международни стандарти. Carbonsafe продължава да се утвърждава като лидер в сектора на въглеродните кредити, осигурявайки допълнителни ползи за земеделците и устойчиво бъдеще за планетата.

 

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини