МЗХ напомня на фермерите за възможността да актуализират данните си в Регистъра на земеделските стопани до 30 септември

Министерството на земеделието и храните напомня, че до 30 септември 2024 г. регистрираните земеделски производители могат да актуализират данните си в Регистъра на земеделските стопани за текущата стопанска 2023/2024 година, като до тази дата е възможна и регистрация на нови стопани.
От 1 октомври (вторник) 2024 г. до крайния срок за подаване на заявления по интервенциите за подпомагане на площ и за животни за Кампания 2025, земеделските производители ще имат възможност да подават документи за пререгистрация за стопанската 2024/2025 година. Съгласно изискванията на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските стопани, нови земеделски стопани могат да се регистрират и след изтичане на този срок в рамките на стопанската година.
Необходимите документите за регистрация или пререгистрация могат да бъдат изтеглени на електронен адрес: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/direktni-plashaniya/registraciya-na-zemedelski-stopani/ или да бъдат получени на място в общинските служби по земеделие.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини