До 11 октомври продължава приемът по помощта de minimis за реализация на българско говеждо месо

От 1 до 11 октомври 2024 г. животновъдите могат да кандидатстват по помощта de minimis за покриване на разходите за клане, транспорт и административни документи в сектор „Говеждо месо“. Срокът за изплащане на средствата е 25 октомври 2024 г.
Припомняме, че Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ увеличи бюджета по помощта от 1 100 000 лв. на 1 400 000 лв., а единичната ставка за заклано животно беше увеличена до 230 лв.

Увеличава се бюджета по помощ de minimis за реализация на българско говеждо месо

Стопаните могат да кандидатстват за помощта в Областните дирекции на ДФЗ, отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” по постоянен адрес на физическото лице (при кандидатстване на ФЛ) и по седалището на едноличния търговец, юридическото лице или кооперацията (при кандидатстване на ЕТ, ЮЛ и кооперация).

Говедата, предназначени за клане, следва да са отглеждани най-малко през последните 4 месеца до датата на клане в стопанството на земеделския стопанин, кандидат по помощта. Те трябва да бъдат продадени от стопанството директно на кланица за клане, заклани на ишлеме или заклани в собствен кланичен пункт/кланица на земеделския стопанин. Необходимо е закланите животни да бъдат на възраст от 10 месеца  включително, до навършване на 24 месеца.

Помощта се предоставя за животните, заклани и реализирани в периода 1 юни 2023 г. до 31 май 2024 г.

Указанията по помощта са публикувани на официалната страница на ДФ „Земеделие“.

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини