CLAAS ROVIO 4: Най- новото поколение адаптери за царевица със значително по-висока производителност

CLAAS представя най – ново поколение царевични адаптери ROVIO 4 през жътвената кампания на 2024 година. Отличавайки се с нов дизайн, усилено задвижване и допълнителни технически подобрения, сега приставките осигуряват значително по-висока производителност, сведени до минимум загуби и подобрено нарязване на растителните остатъци.

ROVIO 4 се предлага в осем варианта с 6, 8 или 12 редов адаптер и междуредия 70, 75 и 80 см.

Изцяло преработен – за безпроблемна и висококачествена жътва

ROVIO 3 на CLAAS добавя ново поколение царевични адаптери с 6, 8 и 12 редови конфигурации за зърнокомбайните EVION, TRION и LEXION, с което се заместват предишните адаптери CORIO. Всичко бе напълно преработено, за постигането до 30% по-висока производителност спрямо предшественика си.

Цилиндричните изтеглящи валяци с по-високи обороти и постоянната скорост на подаване на материала гарантират, че кочаните са прибрани без загуби, при всякакви жътвени условия. С пренебрежимо малко количество растителни остатъци постъпващи в зърнокомбайна, сепарацията и очистването са сведени до минимум. Четирите ножа, монтирани на изтеглящите валяци, са снабдени със износоустойчиво покритие от волфрамов карбид. Увеличена защита от претоварване за предавателната кутия и приемния ротор осигурява значително по-голям обем реколта да бъде обработен. Преработеният дизайн на делителите със работен ъгъл от 17˚  осигурява внимателно прибиране дори при тежки условия, при обравки в ъглите на полетата, и позволява по-висока постъпателна скорост на зърнокомбайна. Освен това, подобреният дизайн на делителите е подходящ за жътва на полегнала царевица. Страничните шнекове на делителите са опционални. Разстоянието между откъсващите пластини може да се регулира хидравлично от кабината в зависимост от условията на прибиране.

Износващите се части, монтирани в капаците, могат да бъдат подменяни лесно при необходимост, а височината на делителите може да бъде регулирана чрез винт без нужда от инструменти. Конструкцията само с една централна камера за масло значително облекчава поддръжката. Сгъването на делителите също става без каквито и да било инструменти.

Препозиционираната хоризонтална сечка гарантира презизно нарязване на стеблата дори при висока скорост на движение. Ножовете с тристранно заточване и покритие от волфрамов карбид постигат ефективно срязване с ниска консумация на енергия –  в допълнение с перфектно координираните транспортни вериги, изтеглящите валяци и скорост на сечката.

 

Благодарение на множество иновации, адаптерите за царевица ROVIO 4 сега могат да приберат до 30% повече в сравнение с предшествениците си. А поддръжката и подготовката са бързи и лесни.

При FC моделите, времето за сгъване бе намалено до 33%, освен това скъсената дължина на върховете на делителите при FC моделите премахва нуждата от тяхното сгъване – значително намаляване на времето за настройка и подготовка.

Преминаването към жътва на слънчоглед е също бързо и лесно. Всичко, което е нужно, е да се завъртят транспортните вериги, да се монтират ножовете към откъсващите пластини наред с удълженията за страничните делители както и високият панел. Новият адаптер също може да бъде прикачен към силажокомбайните JAGUAR за силаж.

Увеличаване на производителността и намаляване на натоварването върху водача: AUTO CONTOUR и AUTO PILOT

AUTO CONTOUR прецизно и автоматично регулира напречно и надлъжно позицията на адаптера спрямо терена, който се копира чрез сензора – монтиран един ред навътре, позволявайки да функционира безотказно дори при резки промени на релефа. Хидроцилиндрите на наклонената камера постоянно регулират височината и положението, базирано от информацията, която сензорите получават. Изискваната височина на рязане може да бъде лесно настроена през  CEBIS.

Автоматичното водене се осъществява чрез вградения AUTO PILOT, който сканира два реда с растения едновременно, и така преобразува информацията в съответните движения на системата за управление. Електромагнитната система идентифицира и компенсира пропуски в реда и работи с междуредия до 80 см. Всички ROVIO 4 са оборудвани с комбинирани куплунзи и система за автоматично разпознаване на приставката, включително брояч за обслужване и съхраняване на информация за крайните положения, целеви стойности за AUTO CONTOUR и много други. Така се спестява време за подготовка и настройка преди използване – гарантирайки светкавична готовност за работа.

AUTO CONTOUR и AUTO PILOT осигуряват спокойствие на водача, а хоризонталната сечка работи по-ефикасно благодарение на преразполагането ѝ.

Нови отличителни характеристики на ROVIO 4:

  • Три нови ROVIO 4 адаптери за царевица с 6, 8 и 12 редови (6- и 8-редов: 70, 75 и 80 см междуредия; 12-редов: 70 и 75 см междуредия)
  • До 30% по-висока производителност спрямо предшественика си.
  • Усилено задвижване с повишена защита от претоварване на предавателните кутии и приемния ротор
  • Отделни предавки за лявата и дясната предавателна кутия на прибиращия механизъм за равномерно разпределяне на натоварването
  • Цилиндричен изтеглящ валяк за постоянна производителност и надеждно прибиране при всякакви условия
  • Намаляване на скоростта с 20% чрез смяна на зъбно колело (главна предавка) и верижно колело (приемния ротор).
  • Преработен дизайн на делителите със работен ъгъл от 17° за оптимизирано

прибиране на реколтата и по-добро прибиране на полегнала царевица

  • Оптимизация на транспортните вериги, приемния ротор и скорост на сечката.
  • Разстоянието между изтеглящите пластини може да бъде хидравлично регулирано от кабината
  • Препозиционирана хоризонтална сечка с тристранно заточени ножове с износоустойчиво покритие
  • Лесна подмяна на износени части и само една камера за масло за оптимизирана поддръжка
  • FC моделите се отличават с 33% по-бързо сгъване; не е нужно сгъване на делителите при транспорт
  • Бързо преоборудване за жътва на слънчоглед и обратно към царевица
  • AUTO CONTOUR и AUTO PILOT за прецизно копиране на терена и автоматично водене дори при неравномерен посев
  • Куплунг връзка и автоматично разпознаване на приставката
  • Множество опции като повдигнати странични делители, гумени ограничители за кочаните с бързо освобождаваща се закопчалка за делителите (стандартно за върховете) или допълнителни срезни пластини за хоризонталните сечки и трошач на стъбла пред колелата на машината
  • Опция за прикачване към JAGUAR за силаж

Изключителен представител на марката CLAAS за България е фирма РАПИД КБ

 

CLAAS – техника за сигурна работа и в най-тежките моменти. От РАПИД КБ.

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини