JRC: Екстремните метеорологични условия причиняват ниски добиви на пшеница и царевица в Русия

Горещите, сухи и прекалено влажни условия сложиха край на няколко години на (почти )рекордни добиви на зимни зърнени култури и зърнена царевица в Русия – съобщава септемврийското издание на Бюлетина на JRC MARS за Русия.

Горещото и сухо време се отрази негативно на потенциала за добив на зимните зърнени култури

През юни много високите температури компрометират добива на зимни зърнени култури, особено в югозападните части на европейска Русия, където негативните въздействия се изострят от неблагоприятното разпределение на валежите. Условията за прибиране на реколтата бяха предимно благоприятни, но обилните и постоянни дъждове във Волжкия окръг възпрепятстваха напредъка и се отразиха негативно на качеството на зърното.

Цените на пшеницата скочиха след напрежение в Близкия изток, ще продължи ли това: Коментарът на специалистите от Grainstore

Добра перспектива за реколтата на пролетни зърнени култури, но със сериозни опасения относно качеството на зърното

Горещите и сухи условия оказват отрицателно влияние върху потенциала за добив на пролетни зърнени култури в големи части от европейска Русия, докато важни производствени региони в Азиатска Русия се възползват от валежите над средните. Като цяло това доведе до леко положителна перспектива за добива на пролетен ечемик и пролетна пшеница.

В много региони на Русия обаче прибирането на реколтата беше възпрепятствано от честите дъждове, което имаше отрицателно въздействие върху качеството на зърното.

Студената пролет, последвана от горещо и сухо лято, води до отрицателни перспективи за добива на царевица за зърно

По-ниските от обичайните температури през май неблагоприятно забавиха първоначалното развитие на царевицата за зърно. През лятото горещите вълни и недостатъчното водоснабдяване по време на цъфтежа и наливането на зърното нарушават формирането на добиви в основните региони за производство на царевица. Прибирането на реколтата от царевица в момента продължава и напредва добре.

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини