Новите CLAAS телескопични товарачи в 3- и 4-тонния клас се отличават с повече мощност и комфорт

CLAAS стартира производството на пет нови телескопични товарача SCORPION в 3- и 4-тонния клас. Тези модели се отличават със значителни подобрения в комфорта и удобствата, както и подобрена стабилност и по-голям капацитет на товароподемност. Новото задвижване VARIPOWER 3 с увеличена теглителна сила се предлага опционално при SCORPION 738 и 742..

Осемте телескопични товарача SCORPION в продуктовата гама на CLAAS покриват капацитети на повдигане от 3,3 т. до 6 т. и височина на повдигане от 6,7 до 10 м. Пет нови модела със капацитет на повдигане от 3,3 до 4,2 т. – SCORPION 733, 1033, 638, 738 и 742 – вдъхнаха нов живот на продуктовата гама с редица функции, увеличаващи производителността и комфорта, предназначени да предложат повече ползи от всякога за клиентите.

Новите CLAAS телескопични товарачи в 3- и 4-тонния клас се отличават с повече мощност и комфорт

По-умни, по-силни и по-стабилни

Благодарение на по-голямото налягане на хидравликата, новите товарачи SCORPION повдигат товари с до 300 кг. повече - 3,3 тона за моделите 1033 и 733 и 4,2 тона за SCORPION 742. В същото време, за да се осигури баланс и стабилност, колесната база бе увеличена със 100 мм., със съответните противотежести в задната част на товарача.

Този клас машини също използват функциите SMART LOADING, благодарение на новите органи за управление на хидравликата с електронно управление. Достъпни за оператора са следните автоматични функции и помощни системи:

  • Автоматично връщане на кофата към запаметеното положение: спестява значително време и усилия при работа с многократно повтарящи се  цикли, близки до земната повърхност
  • Автоматично разклащане на кофата: хидроцилиндрите за наклона на кофата осигуряват надеждно изпразване на залепналите материали както и равномерно разпределяне на насипните материали
  • Автоматично прибиране на телескопичната стрела (не се отнася за SCORPION 1033): Стрелата на товарача автоматично се прибира, докато се сваля надолу това значително облекчава работата на водача

Четирицилиндровият дизелов двигател Liebherr с мощност 105 кВт/143 к.с. и макс. въртящ момент от 550 Нм, предоставя дебит 160 л./мин. на хидросистемата при тихите и икономични 1 600 об./мин.

Четирицилиндровият дизелов двигател Liebherr с мощност 105 кВт/143 к.с. и макс. въртящ момент от 550 Нм, предоставя дебит 160 л./мин. на хидросистемата при тихите и икономични 1 600 об./мин. При натоварване, системата DYNAMIC POWER автоматично променя режима на работа на двигателя спрямо ъгъла на джойстика, както и желаната скорост на повдигане и товара. Тази уникална функция осигурява по-бързи и по-ефективни цикли на работа.

VARIPOWER 2 и VARIPOWER 3: JAGUAR теглителна мощ, приложена с прецизност.

Всички модели се задвижват с мощния и ефективен хидростат VARIPOWER 2 – мощното, ефективно и надеждно задвижване използвано при CLAAS JAGUAR силажокомбайни от години. В допълнение, новият VARIPOWER 3 се предлага опционално за SCORPION 738 и 742. С по-голям двоен хидромотор, осигуряващ 68 kN теглителна сила към колелата – с 20% повече, спрямо VARIPOWER 2 (57 kN). Освен допълнителната мощност, задвижването запазва своята позната прецизност при управление с лекота на докосване. С VARIPOWER 2 и VARIPOWER 3 товарачите SCORPION достигат скорост до 40 км/ч.

Кабината на SCORPION 733 - 742 е претърпяла пълна промяна.

Фокус към водача: оптимизирана ергономична кабина и мощна климатизация

Кабината на SCORPION 733 – 742 е претърпяла пълна промяна. Първото, което ще забележите, е външната защита. След това и частично остъклената врата, която се отваря на 180˚ и разполага с малък прозорец за подобряване на вентилацията. Новите отделения за съхранение и мрежа осигуряват достатъчно място от вътрешната страна на вратата. В допълнение, звукоизолацията на вратата е подобрена, за да се намали шума в кабината.

Новият дизайн на кормилната колонка прави достъпа до кабината лесен и доставя повече място за краката на водача. Височината и наклона на волана могат да се регулират според нуждата на оператора. Арматурното табло е разположено над волана, за да се вижда перфектно. Педалът за спирачка/бавен ход с по-голяма контактна повърхност е с подобрена ергономичност и осигурява оптимална опора за крака. Новото място на педала дава възможност и за по-лесно сваляне на стелките и почистване.

Вдясно от волана се намира новото табло с 3,5 инчов цветен дисплей (7-инчов екран е опционален). Отпред е разположено отделение за телефон, а отляво се намира управлението за отопление и климатизация. Температурата и скоростта на вентилатора сега могат да се регулират безстепенно. Системата за климатизация е заменена с нова, по-голяма, за да се подобри охлаждането – гарантирайки, че интериорът ще бъде хладен дори и през горещите дни.

Изключителен комфорт и ергономичност: новата кабина с подобрена видимост във всички посоки, преразпределени органи за управление и мощна климатизация. Джойстикът е удобно разположен точно пред десния подлакътник.

За да се подобри допълнително комфорта, джойстикът и другите основни контроли, като контролера за диапазоните на скоростта, сега се движат заедно със седалката на водача, позволявайки дясната ръка да остане удобно на подлакътника по време на работа.

За да се подобри допълнително комфорта, джойстикът и другите основни контроли, като контролера за диапазоните на скоростта, сега се движат заедно със седалката на водача, позволявайки дясната ръка да остане удобно на подлакътника по време на работа.

След дългите работни дни, особено когато се стъмва по-рано, допълнителен LED-фар на лявата A колонка с функция “Coming Home” осигурява допълнителна безопасност при паркиране на слабо осветени места. Преди да паркира SCORPION, водачът натиска бутона “Coming Home” веднъж и фарът остава включен за 60 секунди, след като двигателят е изгасен,  за да освети зоната отляво на машината. Дори в пълен мрак, водачът е способен да затвори вратата и да си тръгне безопасно.

Нова функция е бутона за освобождаване на налягането. Едно натискане освобождава налягането в задните допълнителни изводи – това улеснява прикачването и разкачването на хидравлични връзки. 

Функции за улеснение на работния ден

Нова функция е бутона за освобождаване на налягането. Едно натискане освобождава налягането в задните допълнителни изводи – това улеснява прикачването и разкачването на хидравлични връзки.

SCORPION може да бъде окомплектован с богат набор от оборудване за почистване и поддръжка. Модели, оборудвани с въздушни спирачки, имат извод за пистолет за въздух до степенката на кабината. Така замърсените места по машината могат да бъдат почистени и обдухани. Стойка за четка и лопата могат да бъдат монтирани отляво. От отсрещната страна има място за 5-литров воден резервоар  за измиване на ръце.

Нови отличителни характеристики:

  • Пет нови SCORPION с товароподемност 3,3 до 4,2 тона и 6,7 до 10 метра височина на повдигане
  • Проектирани за по-бърза и по-ефикасна работа
  • По-дълга колесна база, модифицирана противотежест и по-голям ъгъл на завой гарантират максимална стабилност при увеличена товароподемност, без това да оказва влияние на маневреността
  • DYNAMIC POWER за ефективно управление на двигателя
  • SMART LOADING за удобна автоматизация и асистиране на водача в голямото разнообразие от задачи и операции
  • Опция за задвижване VARIPOWER 3 при SCORPION 738 и 742: 20 % повече теглителна мощ за най-отговорните задачи. Оптимизирана нова ергономична кабина: тънка кормилна колона с регулируема височина и ъгъл, и окачен педал за спирачка/ бавен ход. Нов подлакътник с интегриран към седалката на оператора джойстик
  • Нова система за климатизация с прецизна настройка на температурата и сила на вентилатора
  • Частично остъклена врата с малък прозорец, 180-градусово отваряне и отделения за съхранение от вътрешната страна
  • Допълнителна LEDсветлина с функцияComing Home”.
  • Допълнително оборудване като бутон за освобождаване на налягането, воден резервоар и стойка за четка и лопата разположени в задната част
Пълната гама продукти на CLAAS може да намерите при представителят на марката за България – фирма РАПИД КБ

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини