Иновации за CLAAS JAGUAR: V-FLEX нарязващ барабан, нов PICK UP (подбирач) и CSPS анализи на полето

CLAAS повиши стандарта по отношение на качество на нарязване, надеждност и комфорт чрез внедряването на няколко нови технологии при силажокомбайните. Фермерите, използващи JAGUAR сега могат да се възползват от ново опционално оборудване като V-FLEX нарязващ барабан и CSPS анализи посредством CLAAS Connect, както и някои подобрения по отношение на потока на материала и задвижването. Най-новите силажокомбайни JAGUAR от CLAAS олицетворяват над 50 години опит и над 46 000 продадени машини в цял свят. Това наследство изисква систематична визия, безкомпромисна насоченост към клиента и непрекъснато технологично усъвършенстване. Ето защо, CLAAS е разработил серия иновации за моделите JAGUAR 900, които правят събирането на силаж по-ефективно, икономически изгодно и удобно за своите клиенти. Обратната връзка от клиенти, използващи предсерийните модели в особено предизвикателни условия, потвърдиха, че тези нови решения предоставят впечатляваща добавена стойност за тях.

Иновациите за CLAAS JAGUAR поставят нови стандарти по отношение на производителност, ефективност и комфорт.

 

VFLEX нарязващ барабан за JAGUAR 900: максимална гъвкавост, минимално износване

Изцяло преобразеният V-FLEX барабан въвежда нова ера в технологията на силажиране.

Достъпен като алтернатива на нарязващия барабан V-MAX, той предлага ненадмината универсалност, когато става въпрос за подредба на ножовете. С новите V-FLEX ножове се създават нови стандарти за гладката работа и експлоатационен живот на ножовете. Освен това, се увеличава капацитета на машината и се подобрява качество на нарязване. До този момент, силажокомбайните CLAAS JAGUAR работеха с изпитаните и добре познати V-CLASSIC (JAGUAR 800) и V-MAX (JAGUAR 900/900 TERRA TRAC) нарязващи барабани. С въвеждането на V-FLEX, сега има още една опция за JAGUAR 900/900 TERRA TRAC. Новият дизайн с оптимизиран V-ъгъл и новите V-FLEX ножове позволяват на машината да постигне по-висока производителност, като едновременно намаляват нивото на шум и гарантират равномерна работа. Потокът на материала е постоянен, особено при дължина на среза 12 мм. Високата стабилност на ножовете и тройното болтово закрепване също позволяват намаляване на разстоянието между нарязващия барабан и контраножа за постигане на повишено качество на нарязване. Всички тези подобрения осигуряват огромна ефективност: допълнително намаляване на разхода на гориво за тон зелена маса.

Новия V-FLEX нарязващ барабан предлага ненадмината гъвкавост за всякакви условия на работа и срезове с различни дължини – с пълен или половин комплект ножове, както и малки ножове

V-FLEX нарязващия барабан е достъпен в четири конфигурации – може да бъде оборудван с 20, 24, 28 или 36 ножа, както и с пълен комплект, половин комплект или една трета от ножовете, за да се постигнат различни дължини на нарязване на постъпващия материал. С V-FLEX 36, например, е възможна работа с пълен комплект от 36 ножа, с 12 ножа като 1/3 от максималния брой или с 18 ножа като 1/2 от пълния комплект. Наличен е и нов вариант с 36 малки ножа, който удвоява дължината на нарязване за оптимален поток на материала и изключително качество.

V-FLEX 20, 24, 28 и 36 предлагат уникален, универсален диапазон на нарязване от 3,5 до 53 мм. Всички нарязващи барабани могат да се използват за силаж на царевица в комбинация с раздробители MCC CLASSIC, MCC MAX и MCC SHREDLAGE.

Новите VFLEX ножове: по-малко износване и по-дълъг експлоатационен период

Новите патентовани ножове върху V-FLEX нарязващия барабан сключват ъгъл от 10˚ спрямо контраножа за изключителна прецизност и гъвкавост. Увеличеното до 23 мм. дебело покритие на ножовете ги прави изключително здрави и износоустойчиви към всички фуражни култури. Това значително удължава експлоатационния живот на ножовете въз основа на производителността, което допълнително оптимизира разходите при прибиране на фураж за фермерите и изпълнителите. „Благодарение на отличителните черти, V-FLEX ножовете са най-издръжливите на пазара”, обяснява Стефан Лок, продуктов мениджър за силажокомбайни CLAAS в Харзевинкел. “Това означава, че нашите клиенти прекарват повече време в силажиране и не е нужно от заточват ножовете толкова често. Намаленото време за настройка, по-дългия живот на ножовете и намаления разход на гориво подобряват представянето и ефективността не само на силажокомбайните JAGUAR, но и на цялата верига в процеса на силажиране”. Занитените лопатки на ускорителя гарантират равномерно поемане на реколтата. Достъпен за тревни култури и царевица, V-FLEX ножовете са здраво прикрепени към износоустойчивата основа посредством три болта и осигурителни скоби (при ½ ножовете: два болта със скоба за всеки нож). Преработената позиция на ножовете на нарязващия барабан дава възможност за бърза смяна на ножовете и няма нужда от подравняването им спрямо контраножа.

Новите VFLEX ножове допринасят за изключителни подобрения по отношение на износоустойчивост, производителност и гладка работа.

CLAAS преработи процеса по заточване на ножовете, за да го направи още по-лесен. В допълнение към опциите “ заточване” и “настройка на контраножа”, операторите сега могат да изберат това, което е по-удобно: заточване на ножовете и настройка на контраножа едновременно могат да бъдат направени за 1 минута за предопределени цикли – само с едно докосване в CEBIS. Настройката на контраножа е също оптимизирана. В CEBIS вече е наличен статус дисплей, който показва времето на процеса, описание на статуса и визуализация на всички последователности. Това позволява на операторите по-добре да преценят времето за престой и да използват оптимално периодите на изчакване. Както и преди, интервалът за заточване може да бъде предварително програмиран според време или производителност, базирани на показанията за производителност от QUANTIMETER.

Раздробител CLAAS: Повече разлика в скоростите и повече разстояние

От години CLAAS MULTI CROP CRACKER (MCC), включително MCC CLASSIC, MCC MAX и MCC SHREDLAGE предлагат най-широката гама раздробители за високо ефективна обработка на царевично зърно, къси и дълги срезове на листа и стебла, и SHREDLAGE®. За по-интензивно смилане на зърното, разликата в скоростта на валяците бе увеличена от 30 до 40 % в MCC CLASSIC с трионовиден профил на зъбите MCC MAX с пръстеновидни сегменти с режещ и стриващ ефект. Освен това, MCC CLASSIC има опция за 190 бр. Зъби с трионовиден профил за дребни семена на сорго.

По отношение на поддръжката сега има повече пространство за монтаж и демонтаж на раздробителя, улеснявайки значително смяната на валяците. По малко време за подготовка по време на кампания означава повече време за силаж.

The MCC CLASSIC и MCC MAX сега работят с разлика в оборотите с 40%, и MCC CLASSIC е също достъпен с прецизно задвижване. Благодарение на увеличеното пространство за поддръжка, монтаж и демонтаж на раздробителя, операциите са лесни и без излишно напрежение.

Определяне на интензивността на процеса в полето: анализ CSPS чрез смартфон и CLAAS connect.

CSPS стойността (Corn Silage Processing Score) е важен фактор по отношение на процеса на натрошаване на зърното. Преди, определянето му бе възможно само в лаборатория. Сега за пръв път, CLAAS предлага решение за фермери и партньори под формата на апликация в CLAAS Connect ‚където CSPS си пресмята за броени минути, на полето по време на работа.

За изчисляването му е необходима проба от 1 литър от вече нарязан материал, събрана и разпределена в поне 5 индивидуални проби върху синя пластмасова подложка с размер А4, която идва с комплекта за теста. Пробите се снимат със смартфон и се прехвърлят към сървъра за анализ. Резултатите се изпращат на смартфона до няколко минути – позволявайки да се правят настройки на раздробителя по време на работа. Това дава възможност за постоянен контрол и управление на процеса с желаното качество на материала.

Това което преди бе възможно само в лаборатории, сега е достъпно директно на полето, по време на силажиране: Определяне и контрол на качеството през новият CLAAS Connect.

Подбирач PICK UP 300: Оптимизиран поток на материала и по-малко загуби

Когато става въпрос за  PICK UP 300, дизайна на целошнека бе оптимизиран, като в средата са монитрани допълнително 4 лопатки. Това осигурява оптимален поток на материала, което от своя страна води до повишена производителност. Плоските или назъбени планки са лесни за подмяна.

Увеличеният екран против прах сега покрива цялата работна ширина на PICK UP. Това намалява замърсяването на входа, барабанния модул и челното стъкло, подобравя и улавянето на растителни остатъци и листа от люцерна, с което се минимизират загубите. Едновременно с това, мрежестият екран осигурява добра видимост към постъпващата маса от кабината и може да бъде лесно завъртян настрани при необходимост от поддръжка.

Новият PICK UP 300 за JAGUAR 900 TERRA TRAC гарантира по-малко почвена запрашеност на входа допринася за увеличаване на производителността.

Някои нови характеристики:

  • Нов заден мост от CARRARO с товароносимост 9 т. и джанти с 10 отвора при задвижването POWER TRAC позволяват активиране на режима 4×4 под товар. Допълнително, се предлагат и дистанционни фланци  с дебелина 460 мм. за стандартния мост и 620 мм. за POWER TRAC задвижващ мост, за да се увеличи колеята.
  • С двойно натискане на бутон върху мултифункционалния джойстик CMOTION, операторът активира автоматична функция при смяна на ремарке при работа с AUTO FILL-системата за автоматично пълнене на ремаркета. Разтоварващата тръба насочва потока от материал към предварително зададена позиция с максимална скорост, гарантирайки минимални загуби и максимален комфорт за водачите на силажокомбайна и машината с прикачено ремарке за силаж.

Нови отличителни характеристики:

  • Новият V-FLEX нарязващ барабан за JAGUAR 900 / JAGUAR 900 TERRA TRAC като опция V-MAX за по-голяма универсалност.
  • VFLEX ножове: 23 мм. Износоустойчиво покритие за изключителен експлоатационен живот и нова геометрия с 10˚ ъгъл на срязване за прецизна работа при всякакви условия. Значително намалени нива на шум и подобрено качество на силажа.
  • Оптимизиран процес по отношение на заточване на ножовете и регулиране на контраножа достъпно и едновременно изпълнение на двете операции като опция за намаляване на времето по подготовка.
  • Заводски зададена разлика в скоростта с 40% на MCC CLASSIC и MCC MAX раздробителите и новия MCC CLASSIC с фин трионовиден профил на зъбите, при работа със малки семена като соргото.
  • Увеличено пространство за по-бърза и надеждна подмяна на раздробителя.
  • Определяне на CSPS в новия портал CLAAS connect чрез апликация: изчисляване на качеството на обработка на царевичен силаж за няколко минути по време на прибиране на реколтата – цифров инструмент за оптимизиране на настройките на раздробителя.
  • PICK UP: нов целошнек с четири лопатки гарантира постоянен поток на материала, с намалени пикови натоварвания и увеличена производителност.
  • Нов задвищващ заден мост CARRARO с активиране на задвижването под товар и опция за увеличаване на колеята с 460 или 620 мм.
  • Нова функция “Автоматична смяна на ремаркето“ чрез двойно натискане на бутона върху лоста CMOTION: съкратен процес по смяна на ремаркето, която минимизира загубите при разтоварване и значително намалява натоварването на оператора.

Техниката на CLAAS може да намерите при официалния вносител на бранда за България – фирма РАПИД КБ

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини