Министър Вътев се срещна с посланика на Аржентина Н. Пр. Алфредо Атанасов

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се срещна с посланика на Аржентина Н. Пр. Алфредо Атанасов в МЗХ. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничество между двете страни в областта на земеделието и храните. В срещата участва и заместник-министърът на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов.

В областта на аграрната наука България има много голям капацитет и сътрудничество в тази област ще укрепи и развие връзките между България и Аржентина. Според него друга област за добро партньорство са организациите на производителите в земеделието и хранителната промишленост, където производители от двете страни могат да обменят опит.  Независимо, че разстоянието между двете страни е голямо за обмяна на ноу-хау това не е проблем, каза още министър Вътев.

Тази година за първи път Аржентина участва на специализираното земеделско изложение БАТА Агро в България и резултатите бяха впечатляващи, съобщи Н. Пр. Алфредо Атанасов. Той уточни, че 8 аржентински фирми са установили контакти с български дистрибутори и са поставили основи за съвместна работа.  Посланикът информира, че предстоящото назначаване на търговско аташе на България към посолството в Аржентина ще допринесе за по-доброто сътрудничеството между двете страни.

На срещата бяха обсъдени теми от областта на земеделието, които могат да бъдат включени в дневния ред на Смесената междуправителствена комисия за двустранно икономическо сътрудничество, която ще се проведе през септември тази година.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини