Министър Тахов: Бюджетът за компенсиране на стопаните, пострадали от градушката, е наличен. Производители: Не и за нас

Няма да има напрежение между земеделските производители от гледна точка на очакваните суми. Колкото и да е бюджетът – той е наличен и ние го имаме. Това каза земеделският министър на Българо-китайски бизнес форум, който се провежда в понеделник в София, предаде Евронюз.

По думите на Тахов междуведомствена комисия започна описването на щетите след бурите в различни региони на страната. Подпомагането за стопаните ще се определя на базата на насените щети, уточни Тахов.

„Няма да има напрежение между земеделските производители от гледна точка на очакваните суми. Колкото и да е бюджетът – той е наличен и ние го имаме. Ще се разплати на максимум това, което е констатирано. Разбира се, това, което отговаря на критериите по държавната помощ.

Разпоредил съм още в края на миналата седмица да се започнат пълни огледи на засегнатите райони и територии и през констативни протоколи да бъдат описани щетите, и наистина своевременно ще бъдат заплатени на всички засегнати“, заключи земеделският министър.

Какъв е смисалът от този бюджет, обаче попита производител на орехи от новозагорско земеделеца.бг. Ще мине комисия и ще ни пишат 60-70 процента поражения и дотам. А градината е тотална щета, казва той и подкрепи думите си със снимки и видеа.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини