Над 60 души се включиха в протест на изкупвачи на трюфели в Шумен

  1. Над 60 души се включиха в протест срещу изкупвачите на трюфели в Шумен. Те изразиха недоволство срещу проверките, извършени от служители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Протестиращите смятат, че проверките са тенденциозни, нарушават работата на пунктовете за изкупуване на трюфели и оставят големи количества продукция да се развали. Изразиха съмнения, че “проверките са поръчани от конкурентни фирми” .

    Протестът премина мирно и се проведе пред един от офисите на Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен. Протестиращите скандираха “Мафия” и “Оставка”, държаха плакати с надписи “Докога с поръчките”, “Мафия” и “Оставете ни да работим”. Те изразиха недоволство от използването на държавните служители като бухалки спрямо бизнеса.

    Адвокат Силвия Тодорова заяви, че при проверка в склад за изкупуване на трюфели в село Ивански служители на БАБХ не са информирали собственика за същината на проверката. Написан е констативен протокол, с разпореждане за спиране на дейността на обекта, без предписание и препоръка за поправяне и коригиране на проблеми. След искането на протестиращите последва нова проверка за още по-голям период .

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини