Северна Корея ще започне да доставя ябълки на руския пазар

Русия и Корейската народнодемократична република се договориха да започнат да доставят ябълки на руския пазар.

Ябълки от Северна Корея ще се появят в руските магазини. Според „Росселхознадзор“ на преговорите в КНДР (Владимир Путин направи държавно посещение в страната през юни) страните са отбелязали голям потенциал за разширяване на търговското сътрудничество и са се споразумели за възможността за започване на доставки на ябълки.

По-рано ръководителят на Министерството на земеделието Оксана Лут заяви, че прогнозата за реколтата от ябълки в Русия за тази година е намаляла до 1,5 милиона тона, т.е. с около 20%. Причината за това бяха анормалните майски студове, които, както се съобщава в отдела, силно засегнаха овощните дървета, особено ябълковите дървета в централните райони. В резултат на това Русия започна да разработва допълнителни доставки на ябълки, които са социално значим продукт, от приятелски страни.

По-рано „Росселхознадзор“ увери, че потребителят няма да види увеличение на цената на ябълките поради метеорологичните условия, тъй като мястото на местните продукти ще бъде заето от вносни, например от Азербайджан, Турция, Армения.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини