ДФЗ ще направи доклад за изпълнение на Стратегическия план за Кампания 2023, за да се видят грешките

Това е една от мерките, която предложи шефът на Комисията по земеделие и гори в Народното събрание Иван Иванов. На последното заседание на комисията в парламента той поиска държавният фонд „Земеделие“ да обобщи  с данни и анализ как е изпълнен Стратегическият план  по първи стълб на ОСП 2023-2027 г., по който в Кампания 2023 се работеше за първи път.

Повод за искането му са както немалкото допуснати грешки по еко схемите, така и казаното от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов, който обясни пред депутатите, че по този план всъщност е работено за първа година и затова е естествено да са допуснати слабости и грешки от администрацията.

Според Иван Иванов е добре в подобен  подробен доклад-анализ да бъдат изредени всички проблеми и трудности, слабости и грешки, които са срещнати при изпълнението на новия Стратегически план, за да бъдат отстранени през следващата година.

По този начин ще се получи максимално пълна информация, която ще бъде от полза за всички участници за следващите години. А и ще стане ясно какви изменения и допълнения ще се наложи да се направят в плана. Това ще е от полза както за администрацията в ДФЗ и МЗХ, така и за земеделските производители – бенефициенти.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини