БАБХ въведе интегрирана информационна система с отделни важни регистри

На 05.08.2024 г. стартира Интегрираната информационна система „Регистри“ (ИИСР) на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

От БАБХ обясниха, че на сайта на агенцията

ще са достъпни регистрите, касаещи следните области на контрол:   

  • Здравеопазване на животните – Единен регистър на животните и животновъдните обекти;
  • Контрол на ветеринарно лекарствените продукти – Единен регистър на ветеринарно лекарствените продукти;
  • Контрол на фуражите и контрол на СЖП и производните продукти – Единен регистър на операторите в сектор фуражи и единен регистър на страничните животински продукти и производните им продукти;
  • Контрол на храните – Национален регистър на обектите за производство и дистрибуция на храни и материали и предмети, предназначени за контакт с храни и странични животински продукти;
  • Продукти за растителна защита и фитосанитарен контрол – Единен регистър на продуктите за растителна защита, торовете, свързаните с тях операции и фитосанитарен контрол.

Информационната система ще използва единния модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги, с което ще намали административната тежест и ще подобри оперативната дейност.

Системата ще улесни и ускори процесите по регистрация и контрол, като предоставя по-лесен достъп до информация и по-бързо обслужване на гражданите и бизнеса.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини