Английско зърнопроизводително стопанство вече продава „въглеродни кредити“ на най-добрия отбор от Формула 1

Голям английски зърнопроизводител вече продава въглеродни кредити, генерирани от уловен въглерод в почвата на топ отбор от Формула 1, за да компенсира емисиите си.

Фермата Blaston в Лестършир, собственост на Philipson Estates, е в челните редици на регенеративното земеделие на Острова в продължение на много години.

Стопанството работи с експерти от консултантската компания Fisher German, за да помогне за превръщането на фермата в такава, която поглъща и съхранява излишък от въглерод.

Фермата наскоро изготви подробна методология за тестване на органичната материя в почвата и премина към по-регенеративен стил на земеделие.

Ако уловеният въглерод на фермата е повече от годишните емисии, това означава, че излишъкът може да бъде продаден на свободния пазар на частни купувачи, които искат да компенсират емисиите си под формата на въглеродни кредити.

След анализ от Ecometric, както и тестове за надлежна проверка на Carbon Direct, кредитите бяха изброени на платформата Regen Network.

Blaston Farm успя да продаде кредити на отбора на Mercedes-AMG PETRONAS F1 чрез специалиста по въглеродно финансиране Respira International.

Вики Пови, завършила агробизнес във Fisher German, каза, че създаването на въглеродни кредити по този начин „е сравнително ново и пазарът е до голяма степен нововъзникващ“.

„Но ако една ферма може да докаже, че поглъща въглерод в почвите си с течение на времето чрез подробен анализ от компании като Ecometric, тогава тя изглежда все повече и повече като жизнеспособен начин за генериране на допълнителен доход“, каза тя.

„Blaston Farm и Philipson Estates са пионери в това отношение и показаха, че за правилната ферма въглеродните кредити се оценяват от пазара.

„За компания като отбора на Mercedes AMG PETRONAS F1 да купува кредити е въпрос на уважение и доверие от страна на инвеститорите.“

„Фермерите, които вече опитват методи за регенеративно земеделие, трябва да помислят за измерване на нивата на въглерод в почвата спрямо техните емисии, за да генерират кредити. Пазарът само расте и тъй като компаниите все повече търсят начини да компенсират емисиите си, това може да бъде чудесен начин да спечелят допълнителни пари, когато фермите често са под натиск. За фермерите, които се замислят за генериране на въглеродни кредити, е жизненоважно да получат експертен съвет, за да могат да бъдат сигурни, че това е жизнеспособна опция за тях.“

Blaston Farm се занимава с практики за регенеративно земеделие в продължение на няколко години, включително създаване на местообитания на диви животни заедно с обработваема земя, използване на възобновяема енергия като слънчеви панели и термопомпи с въздушен източник и участие в схеми SFI.

Хилтън Мъри-Филипсън, собственик на Philipson Estates, вярва, че след като е изтощила почвата през години на непрекъснато интензивно земеделие, пътят е в регенерирането им и секвестирането на въглерод.

Тя каза: „В Blaston Farm работихме за подобряване на качеството на почвата чрез диверсифициране на нашите култури и фокусиране върху по-естествен начин на земеделие, което позволи на почвата да поема повече въглерод. Смятахме, че създаването на високо одитирани въглеродни кредити ще бъде оценено от пазара и фактът, че продадохме някои от тях на Mercedes-AMG PETRONAS F1, доказа, че сме прави. Очакваме с нетърпение да продължим да улавяме повече въглерод, за да генерираме повече кредити, които в момента са изброени на платформата Regen Network, и да покажем, че други ферми – и, разбира се, околната среда – също могат да се възползват от тази практика.“

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини