Комисията одобри датска схема за държавна помощ в размер на 53 милиона евро в подкрепа на по-благоприятно за климата производство на млечни продукти

Европейската комисия одобри съгласно правилата на ЕС за държавна помощ датска схема с бюджет от приблизително 53 милиона евро (395,6 милиона датски крони) в подкрепа на по-благоприятно за климата производство на млечни продукти.

Схемата има за цел да подкрепи животновъдите при въвеждането на по-благоприятно за климата производство на млечни продукти чрез намаляване на емисиите на метан. Той ще допринесе за постигането на националната обвързваща цел за намаляване на емисиите на парникови газове от секторите на селското и горското стопанство. Допълнителна помощ ще бъде предоставена на земеделските стопани, които се ангажират да намалят допълнително емисиите на метан извън задължителните стандарти.

Схемата ще продължи до 31 декември 2027 г. и ще бъде отворена за млекопроизводителите в Дания. Съгласно схемата помощта ще бъде под формата на преки безвъзмездни средства и ще покрие до 100 % от допустимите разходи.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини