Слънчогледови хибриди с характер от БАСФ

Тази пролет ще имате възможност за трети пореден сезон да засеете на вашите полета новите слънчогледови хибриди с характер от БАСФ. Те успяха да се отличат и през 2021 г. с много добра адаптивност при стресови условия – силно засушване и високи температури, устойчивост на синя китка, много високо маслено съдържание и отличен добивен потенциал, въпреки липсата на валежи и горещото лято.
Новите решения в подкрепа на развитието на българското земеделие винаги са били много важна част от стратегията на БАСФ. През сезон 2022 компанията ще допълни своята продуктова листа, надграждайки настоящето си портфолио:
При висококоолеиновите слънчогледи с ИнСън 200 HO CLP (ESH 90242) – НОВ
В Clearfield® Plus технологията с ИнСън 222 CLP – НОВ
При Трибенурон-метил толерантните хибриди с продукта Аверон SU – НОВ
Ето и няколко думи за осемте хибрида от продуктовата листа на БАСФ за сезон 2022
Clearfield® Plus хибриди:
Акордис CLP е средно ранен линолов Clearfield® Plus хибрид за високи цели и високи резултати. Подходящ за средно и високо интензивна среда на отглеждане, характеризиращ се с високо съдържание на масло. Хибридът притежава изтеглен цъфтеж, което гарантира едно по-добро опрашване и оплождане при неблагоприятни условия. Друга важна характеристика е много високата толерантност на болести като склеротиния, алтернария и фомопсис. Акордис е хибрид за широко позициониране, което го прави подходящ за всички райони на България.
Лорис CLP е средно ранен линолов Clearfield® Plus хибрид с високо съдържание на масло и отлична адаптивност към условията на средата. Лорис притежава мощен начален старт, устойчивост на синя китка (А-G) и много добра толерантност към фомопсис. Хибридът се характеризира с отлична адаптивност към различните почвено-климатични условия в България, което го прави подходящ за засяване във всички части на страната.


ИнСън 222 CLP – НОВ е средно ранен линолов Clearfield® Plus хибрид за сигурен добив с нов почерк. Характеризира се като адаптивен тип и подходящ за отглеждане при различни условия на средата. ИнСън 222 CLP има изтеглен цъфтеж, което му дава възможност да избегне високите температури по време на опрашване, потенциал за много високо маслено съдържание, устойчивост на раси синя китка (A – G) и отлична толерантност на имазамокс.

ИнСън 200 HO CLP (ESH 90242) – НОВ е средно ранен високоолеинов Clearfield® Plus, който поставя нови стандарти за висок добив и олеинова киселина. Това е следващото ново предложение от БАСФ. Хибрид, който доказа след двугодишно изпитване в условията на България своя отличен потенциал за добив и високо съдържание на олеинова киселина. Продуктът се характеризира още с мнгого добра толерантност на фомопсис и макрофомина, мощен първоначален старт, както и устойчивост на синя китка от раси A-G.

Дракарис CLP е ранен линолов Clearfield® Plus хибрид, който остава кратко на полето и дълго в сърцето. Подходящ е за средна до ниска интензивност на отглеждане. Хибридът се характеризира с много висока устойчивост на мана и силен старт и развитие на растението. Поради своята ранозрелост, хибридът успява да изпревари високите температури по време на опрашване, което го прави изключително подходящ за оглеждане в райони, за които е характерно горещо и сухо време. Дракарис се препоръчва да бъде отглеждан в района на Южна България, както и на полета с по-бедни почви и висока надморска височина. Хибридът е подходящ за сеитба и като втора култура.

Алурис CLP e късен линолов Clearfield® Plus хибрид с много висок добивен потенциал, подходящ за високо интензивна среда на отглеждане. Характеризира се с мощни растения със силен старт и развитие. Притежава много високо маслено съдържание и отлична толерантност на основните болести в слънчоглед, включително и най-висока степен на устойчивост на мана. Алурис е интензивен тип хибрид и е подходящ за отглеждане в района на Северна България на полета с високо съдържание на хранителни вещества.


Clearfield® хибриди:
Колорис CL
е средно ранен линолов Clearfield® хибрид с отлична гъвкавост за стабилни добиви при стресови условия. Хибридът притежава средни по-височина растения с отличен старт и развитиe, както и с много висока устойчивост на мана. Храктерно за Колорис е много доброто опрашване и наливане на зърното дори и в горещи и сухи условия на отглеждане. Това го прави подходящ за засяване в района на Южна България и тези части на Северна, където често се наблюдават високи температури и липса на валежи през лятото.


Трибенурон-метил толерантни хибриди:
Аверон SU – НОВ
е средно ранен линолов хибрид толерантен на Трибенурон-метил хербициди. Храктерно за него е отличният му добивен потенциал при интензивни условия на отглеждане. Много високата толерантност на основните болести в слънчоглед, устойчивост на синя китка (A – G), както и бързото му първоначално развитие.


Благодарение на своята високодобивност, отлична адаптивност към почвено-климатичните условия на България, много добрата масленост и толерантност на болести, от БАСФ са уверени, че слънчогледовите хибриди: Акордис CLP, Лорис CLP, ИнСън 222 CLP – НОВ, ИнСън 200 HO CLP (ESH 90242) – НОВ, Дракарис CLP, Алурис CLP, Колорис CL и Аверон SU – НОВ ще бъдат предпочетени от все по-голям брой фермери през сезон 2022.
Повече информация за слънчогледовите хибриди на БАСФ, както и за актуалните промоции, може да намерите на www.agro.basf.bg, на Фейсбук страницата ни BASF ─ Решения в земеделието или да се обадите на търговския представител на БАСФ за региона.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X