Еuronews съветва: Изберете Балчик за романтична ваканция

Авторитетното издание се спира на красотите на родното Черноморие

Земеделието и туризмът са секторите, които носят приходи и които могат да спасят страната ни. Това е твърдото убеждение на хората от Добруджа, заети както в обработката на 3 млн.500 хил.дка земя и разполагащи с бреговата ивица на три общини – Шабла, Каварна и Балчик. Оказва се, че потенциалът на Северното Черноморие, който някак е избягал от „далновидните“ погледи на политиците, но не и от частните им апетити към морския бряг, е оценен от Европа.

„В България има за всекиго по нещо. Ако в момента страдате от зимния студ и си мечтаете за перфектното лято през 2022 г., България трябва да е начело в списъка ви с дестинации“ – това пише авторитетната новинарска медия Euronews като посочва, че сред най-добрите места в България за лятна почивка през 2022 г. е и Белият град Балчик. Мястото предлага романтични гледки, категорични са авторите на статията: „За малко по-тиха ваканция ви зоват спокойните балчишки пясъци. Все още неоткрит от масовите летовници, Балчик е само на 31 км северно от Варна – най-големия пристанищен град на източната граница“, разказва още Euronews.

Изданието се връща към историята на Белия град и посочва, че заради красотата на залива и скалите около него, „през 20-те и 30-те години на миналия век румънската кралица Мария се влюбва в района и построява дворцов комплекс. В двореца се помещават места, които не могат да се пропуснат, включително ботаническите градини: терасирани, те са разделени на зашеметяващи колекции от уникална зеленина, като могат да бъдат открити над 2000 растителни вида“.

Романтичната и носталгична вечер в Балчик задължително трябва да завърши на морския бряг в някой от „множеството възхитителни плажни барове и ресторанти, разположени на плажната ивица в Балчик, която се простира на над 2 км“, съветват от Euronews.

В статията се дават насоки и за любителите на къмпинг, които да се насочат за бягство към природата в Силистар или Иракли. Не са пропуснати и курортите за спокойна семейна ваканция с множество забавления за деца, както и тези, предлагащи безкрайни денонощни купони с „коктейли, танцови парчета и прохладни вечери“.

Габриела Събева

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X