Очакват 10 000 гости от 20 страни за Международното пчеларско изложение-договаряне в Плевен

Деветнадесетото издание на Международното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2022“ ще се проведе от 9 до 13 февруари в City Center “Mania Tower” (бивш хотел „Плевен”), съобщават организаторите. Очаква се по време на събитието да бъдат представени пчеларско оборудване и инвентар; специализирани платформи ремаркета и фургони; восъчни основи; ветеринарни препарати и лаборатории за окачествяване; лицензирани производители на майки и отводки; пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.); опаковки, етикети, специализирано обучение и литература, финансиращи, консултантски организации; семинари с утвърдени лектори от различни държави.

Участието може да бъде на изграден щанд, с представяне в зала или с демонстрация, както и с публикация в каталог.

Традиционно на изложението се представят фирми от около двадесет европейски държави. Плевен е водещ пчеларски център в медодобива с над 100 000 пчелни семейства и 1500 пчелари, произвеждащи над 1500 тона мед годишно. Изложението играе важна роля в подпомагане на пчеларските организации в развитието на бранша.

Като съпътстващи прояви са планирани семинари, лекции, кръгла маса, Фестивал на меда, Конкурс „Най-проспериращ млад пчелар за 2021 година”, детска тематична изложба „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие“, а ново събитие от тази година е фотоконкурс на пчеларска тематика.

Изложението в Плевен е най-големият пчеларски форум на Балканския полуостров и Югоизточна Европа и да покажете своите продукти и технологии пред над 10 000 посетители – пчелари и граждани от страната и чужбина. Организира се от “Партнерс експо” и Областен пчеларски съюз – Плевен, под патронажа на

Министерството на земеделието, храните и горите на Република България, в сътрудничество с пчеларските организации на България.

То се провежда всяка зима в началото на февруари, като първото му издание е през 2003 година. Насочено е към широката публика и посетителите влизат без входен билет.

Работата по време на предстоящото изложение обаче ще бъде съобразена с изискванията на актуалната за периода наредба на Министерство на здравеопазването във връзка с COVID-19. В случай, че противоепидемологичните мерки през февруари не позволяват подобни прояви, ще бъде предложена нова дата за провеждане на форума.

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X